Sastojci:
1 l mlijeka
2 jaja
3 kašike šećera
2 vanilina šećera
4 kašike brašna
300 gr pettit keksa
150 gr čokolade za kuhanje
3 kašike nutele
250 ml vrhnja za kuhanje
Priprema
1. Pettit keks izlomimo na manje komade.
2. Jaja, šećer, vanilin šećer i brašno izmiješamo zajedno sa 3 dl mlijeka.
3. Preostalih 7 dl mlijeka stavimo na vatru i miješamo dok ne prokuha pa ulijemo gore navedenu smjesu.
Miješamo dok ponovo ne prokuha i ne zgusne.
Maknemo s vatre.
4. U vruću kremu umiješamo pettit kekse.
5. Napravimo čokoladni preljev tako što na vatri rastopimo čokoladu i vrhnje za kuhanje pa dodamo nutelu.
6. U zdjelice sipamo paradižet – čokoladni preljev – paradižet – čokoladni preljev.
7. Ostavimo da se ohladi na sobnoj temperaturi pa stavimo u frižider na dodatno hlađenje.
Posluživanje
Prije posluživanja može se ukrasiti šlagom.
PRIJATNO .
Piše: Amna Bašić