Zaboravite na klasične sastojke i uplovite u novu čulnu avanturu.
Sastojci:
Biskvit:
300 g brašna
250 g šećera
2 kašičice cimeta
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
180 ml ulja
120 g grčkog jogurta
4 jajeta
100 g oraha
450 g šargarepe
ribana korica jedne narandže
Krema:
450 g krem sira
250 g milerama
150 g omekšalog maslaca
150 g šećera u prahu
ribana korica jedna narandže
Priprema:
Biskvit:
Sitno isjeckajte šargarepu i sameljite orahe. U jednoj posudi pomješajte cimet, brašno, prašak za pecivo, so i sodu bikarbonu.
U drugoj posudi, pjenasto izmiksajte jaja i šećer, dodajte ulje, jogurt i koricu od narandže. Suve sastojke umješajte u smjesu sa jajima, zatim dodajte šargarepu i orahe, potom dobro izmiksujte da se sve sjedini.
Smjesu podijelite na tri jednaka dijela.
Dno kalupa obložite papirom za pečenje i izlijte prvi dio smjese – pecite oko 35 minuta, na 180 stepeni. Na isti način pecite još dva puta – druge dvije smjese.
Kada ste ispekli sva tri biskvita, ostavite ih da se ohlade.
Krema:
Omekšali maslac izmiksajte sa krem sirom. Dodajte mileram, koricu narandže i šećer u prahu, te sve dobro sjedinite.
Kremu podijelite na tri jednaka dijela.
Slaganje torte: kora – krema – kora – krema – kora.
Zadnjim dijelom kreme premažite cijelu tortu. Tortu ostavite u frižideru preko noći, prenosi “Ona“.