Sunday , March 9 2025
Home / Život i stil / Gastro kutak / Šta kuhati za ručak? Hrskava piletina sa povrćem 

Šta kuhati za ručak? Hrskava piletina sa povrćem 

Hrskava piletina sa povrćem

 Vrijeme pripreme 10 minuta
 Termička obrada 30 minuta
 Ukupno vreme 40 minuta
Sastojci
  • 4 pileća bataka
  • malo ulja
  • po ukusu soli
  • po ukusu suvog biljnog začina
  • 400 g mešanog smrznutog povrća (brokule paprike, kukuruz, crnog luka i kukuruza šećerac)
  • 400 g krompira

Uputstvo za pripremu

  1. Batak skinuti sa kostiju. Na vrelom ulju staviti da se prži sa obe strane.
  2. Kad uhvati lijepu koricu dodati mu 1 dl vode, poklopiti i ostaviti 10-ak minuta da se dinsta. Kad ispari voda podignuti poklopac i ostaviti da jos malo uhvati rumenu koricu.
  3. Staviti na tanjir za serviranje. Dinstati povrće na malo ulja 10-ak minuta. Krompir iseći za pomfrit. Sve zajedno servirati na tanjiru.