Šta kuhati za ručak? Hrskava piletina sa povrćem 


PODIJELI.

Hrskava piletina sa povrćem

 Vrijeme pripreme 10 minuta
 Termička obrada 30 minuta
 Ukupno vreme 40 minuta
Sastojci
  • 4 pileća bataka
  • malo ulja
  • po ukusu soli
  • po ukusu suvog biljnog začina
  • 400 g mešanog smrznutog povrća (brokule paprike, kukuruz, crnog luka i kukuruza šećerac)
  • 400 g krompira

Uputstvo za pripremu

  1. Batak skinuti sa kostiju. Na vrelom ulju staviti da se prži sa obe strane.
  2. Kad uhvati lijepu koricu dodati mu 1 dl vode, poklopiti i ostaviti 10-ak minuta da se dinsta. Kad ispari voda podignuti poklopac i ostaviti da jos malo uhvati rumenu koricu.
  3. Staviti na tanjir za serviranje. Dinstati povrće na malo ulja 10-ak minuta. Krompir iseći za pomfrit. Sve zajedno servirati na tanjiru.