Zvuci moderne sevdalinke u BNP-u


PODIJELI.

U prepunoj sali BNP-a u Zenici, 23. aprila 2014. godine nastupao je popularni sarajevski bend DIVANHANA. Od osnivanja benda 2009. godine Divanhana na unikatan način ispoljava tradicionalnu muziku, kako sa prostora Bosne i Hercegovine, tako i sa čitavog Balkana. Poseban akcenat stavljaju na izvođenje sevdalinki.

Ovom prilikom, Divanhana želi da unese čaroliju tradicionalne muzike u sve gradove BiH, pa tako je do sad realizovala koncerte u više od 30 gradova u našoj zemlji.

Mladi i perspektivni umjetnici i muzičari Divanhane su dosadno, kišno predvečerje pretvorili u pravu eksploziju ritma i još jedanput pokazali šta znači nezaboravan provod. Koncert je ujedno bio i prilika bendu da promoviše svoj novi album “Bilješke iz šestice”. Omot njihovog novog albuma napravljen je od recikliranog materijala, čime bend nastoji pratiti ekološke standarde i podići ekološku svijest kod ljudi.

Karte su rasprodate za vrlo kratko vrijeme jer ljudi vole da uživaju uz najljepše moderne zvuke sevdalinki kakve izvodi Divanhana.

U priloženim fotografijama pogledajte atmosferu sa sinoćnjeg koncerta.