Zlatna knjiga BH nogometa-fudbala


PODIJELI.

Drugog dana Sarajevskog sajma u Skenderiji promovisana je “Zlatna knjiga bosanskohercegovačkog nogometa” autora Milana Ždrala. Promocija je održana u svrhu proslave 100 godina bosanskohercegovačkog nogometa i odlaska reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Takođe, izdavačko-grafička kuća Planjax iz Tešnja puni 25 godina rada.

Govornici su istakli važnost nogometa u Bosni i Hercegovini i u knjizi su predstavljeni počeci bh nogometa, bh reprezentacija te šest najvećih klubova u BiH: Sarajevo, Čelik, Željezo, Sloboda, Borac i Velež. Pored ovoga, istaknuti su i veliki selektori reprezentacije, poznati i talentovani igrači i predstavljeni su rasporedi utakmica.

Promociji knjige prisustvovao je i visoki predstavnik Valentin Incko koji je i sam istakao važnost bosanskohercegovačkog nogometa. Bosna i Hercegovina, uprkos krizama, ostvaruje uspjehe u nogometu i ulijeva nadu i optimizam građanima. Knjiga nam govori i o tome kako nije sve crno u BiH, nogomet nam je jedna od svijetlih tačaka.

Izdavač knjige je PLANJAX iz Tešnja. Ova izdavačko-grafička kuća osnovana je 1988. godine i od tad pa sve do danas izdala je preko 480 naslova knjiga i milione novina. Planjaxov enigmatski list “Đerdan” izlazi uspješno već 13 godina.Planjax je osvojio veliki broj nagrada i priznanja od kojih je najznačajnija nagrada Međunarodni trofej za tehnologiju i kvalitet dodijeljen Planjax-u u Ženevi.
slajd_03_c

Ako želite da saznate sve o bh nogometu od njegovog nastanka pa do odlaska na Svjetski kup, toplo vam preporučujemo da pročitate ovu knjigu.

Merak.ba