Zenički glumac vjenčao se pod Starom maslinom u Baru


PODIJELI.

Pod starom maslinom na barskoj Mirovici juče su “sudbonosno da” izgovoril glumac Bosanskog narodnog pozorišta Nusmir Muharemović i Dea Maličbegović, stomatolog.

Umjesto glamuroznog i bajkovitog vjenčanja na kojem bi među zvanicama zasigurno bio veliki broj novinara, mladi bračni par odlučio se za skromnu i opuštenu proslavu čija je osnovna karakteristika da svjedoči o nečemu posebnom i jedinstvenom i to baš pod krošnjom jednog od tri najstarijih stabla masline na svijetu.

“Pošto smo Dea i ja veoma slični jer volimo nešto drugačije, volimo ono što je samo naša priča, tako da je i naša odluka bila da se vjenčamo na nekom posebnom mjestu i na poseban način. Protivnici smo stereotipnih vjenčanja sa 300 zvanica koje svako liči jedno na drugo. Pošto sam u nedavnom razgovoru sa mojim prijateljem Dragišom Simovićem saznao o Staroj maslini, o njenoj simbolici, mitovima i legendama o njoj sinula mi je ideja da je to pravo mjesto za naše vjenčanje. Dea se složila bez razmišljanja”, rekao je Nusmir Muharemović, koji slovi za najveću glumačku mladu zvijezdu u Bosni i Hercegovini.

Čestitamo i sve vam najljepše želimo.

Merak.ba

CDM