Zeničanke iz ARS centra oduševile publiku u Bugarskoj


PODIJELI.

U četvrtak 12.03. je održana press konferencija povodom sjajnog rezultata koji su iz Bugarske donijeli takmičari Ars centra, trinaest djevojčica i jedan dječak.

Zeničanke su oduševile publiku u Bugarskoj i izborile učešće na Dance World Coup u Rumuniji. Nakon održanih kvalifikacija u Bugarskoj, u gradu Sofija, 07.03.2015. za svjetsko plesno takmičenje „Dance World Coup“ 2015. koje će se ove godine održati u Rumuniji, Bosna i Hercegovina se može pohvaliti sa sjajnim rezultatima koje i ove godine donosi zenički Baletni studio i Osnovna baletna i muzička škola„Ars Centar“. Na kvalifikacijama u Sofiji Bosnu i Hercegovinu predstavilo je četrnaest takmičara (trinaest balerina i jedan baletan), u kategorijama klasičnog, modernog i karakternog baleta. Osvojene su tri zlatne medalje, dvije srebrne i dvije bronzane, na što su ponosni istiće direktorica Biljana Trifković.

Nagrađeni učesnici su:
1. Iskra Nadžak- zlatna medalja- karakterni balet
2. Iskra Nadžak- zlatna medalja- moderni balet
3. Amina Karić – zlatna medalja-klasični balet
4. Berina Cogo-srebrna medalja-klasični balet
5. Grupna koreografija sa djevojčicama: Anđela Dizdar, Nejra Strika, Aida Delić, Alma Nasić iz Baletnog studia „Ars Centar“ Zenica i Amina Ćosić, Anastasija Ilijeva (Baletni studio „Ars Centar“ – Kakanj) – srebrna medalja – moderni balet
6. Hamdija Cerić – bronzana medalja-moderni balet
7. Sajra Spahić – bronzana medalja – klasičan balet

Iz Ars centra se zahvaljuju i sponzorima koji su djelimično pomogli roditeljima takmičara da se smanje troškovi puta za Bugarsku: Općina Zenica Općina Kakanj firma ALMY d.o.o te posebnu zahvalnost firmi: RM-LH d.o.o Zenica Zahvaljuju  se modnom kreatoru Adnan Hajrulahović Haad koji je za tri štićenika JU Doma i porodice koji su takođe bili na takmičenju, donirao svoje kreacije – kostime i trenerke, te se zahvaljuju  na lijepoj saradnji kada su u pitanju ostala djeca takmičari koji su nosili takođe njegove kostime i trenerke, . Na konferenciji se govorilo o daljim aktivnostima Ars centra koji sa ovim takmičenjem ne staje nego ide dalje.