Završen dvodnevni sajam studentskih poslova u Sarajevu


PODIJELI.

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu je po prvi put organizovao Sajam studentskih poslova, održan 25. i 26. aprila u sarajevskom Domu mladih Skenderija.

Sajam je ispunio svoj cilj koji j bio razbijanje barijera i izlazak na tržište rada bez posrednika, na način da su se na jednom mjestu našli nezaposleni studenti i poslodavci.

Studenti su dobili priliku da se edukuju o zapošljavanju, načinu kako da pronađu željeno zaposlenje, te o procedurama koje predhode zaposlenju, a neki su uspjeli i da se zaposle. S druge strane, poslodavci su imali direktan pristup mladom, kvalitetnom i edukovanom kadru.

Ovom prilikom organizovani su i kratki seminari poslovnih vještina, upoznavanje sa novim zakonom o volontiranju, te simulacije intervjua za posao i pisanje CV-a.

Ponuđena su sezonska i stalna zaposlenja, volonterski rad, praksa, edukacija i besplatni primjerci priručnika o zapošljavanju mladih.

Mnogi studenti su iskoristili ovu priliku svojim dolaskom na sajam, ostavili svoj CV na štandovima kompanija i već počeli raditi za bolju budućnost njih samih, a time i budućnost naše države.

Piše: Ajla Bostandžić