Završen 3.sajam OPEN-s


PODIJELI.

Danas je završen 3.sajam OPEN-s Zenica 2013. Na trećem danu sajma je ponovo bilo veliki broj posjetioca. Direkcija sajma se pobrinula da i danas bude kulturno-umjetničkog programa koji promoviše našu tradiciju i kulturu.

Organizovan je muzički program pod nazivom “Folk revija komšija”, na kojem su učestvovali z BZK Preporod Vitez, BZK Preporod Busovača, KUD Biser-Donje Moštre i BZK Preporod Zenica. Iako je bio hladni decembarski dan, učesnici su pokazali svoje umijeće i predstavili se sa tradicionalnim igrama naroda BiH. Hvala im na učešću i odličnim izvedbama.

Hvala svima onima koji su podržali sajam. Uspjeli smo ga organizovati iako smo imali veliki broj prepreka ali  smo uspjeli održati sajam, čak u određenim segmentima je bilo i napredka u odnosu na prošlu godinu. Izlagača je bilo više nego prošle godine, kao i posjetioca kojih po našim procjenama je bilo oko 50.000 hiljada koji su kroz tri dana trajanja posjetili sajmište i prisustvovali našim muzičkim programima. Zbog objektivnih razloga smo kasnili sa organizovanjem sajma cijeli mjesec ali već slijedeće godine se vraćamo starom terminu u mjesecu novembru.

Kulturno-umjetnički program sa velikim brojem učesnika, humanitarna akcija za Narodnu kuhinju i Dom za stara lica Zenica, Dječiji sevdah Fest, Saz i šargija i ostala naša baština, Smotra folklora, akcija besplatnog mjerenja šećera u krvi, podjela kuhanog krompira sa sirom posjetiocima, naučni skup-okrugli sto”Organska proizvodnja je naša prednost”, pravljenje tradiconalnog jela Ćetenije i mnoge druge aktivnosti nam govore da ovaj sajam je drugačiji od drugih  i da ima svijetlu budućnost.

Za sve ovo su zaslužni ljudi koji su svojim radom i entuzijazmom iznijeli ovaj veliki teret. Zbog toga hvala Kiketu,Muharemu, Melihu,Jasminu,Emini, Pisetu, Fudi, Nenadu, Frenkiju, Elfadu, Fehimu, Sanidu, Emini, Esmeru, Berini,Adiju,Dženani, Blicku, Rizi, Adnanu, Senadu, Samri,Belmi i drugima. Mi idemo dalje. Uskoro krećemo sa pripremama za 4.sajam OPEN-s 2014 ako Bog da.

Foto galeriju pogledajte u priloženom LINKU

PR Sajma OPEN-s