World Vision obilježio 20 godina rada u BiH


PODIJELI.

 

Međunarodna organizacija World Vision obilježila je 20 godina rada u Bosni i Hercegovini.

Povodom obilježavanja dvadesete godišnjice rada i postojanja ove organizacije u Sarajevu je održan sajam dobrih ideja u kojem je učešće uzelo 69 učenika iz 12 osnovnih škola smještenih u Goraždu, Han-Pijesku, Palama, Pale-Prača, Olovu i Skokocu odnosno u oba entiteta. Tom prilikom djeca odnosno učesnici ovog sajma su se obratili zvanicama među kojima su se našli predstavnici vlasti, međunarodnih organizacija i drugih oblasti kako bi osigurali podršku u realizaciji svojih ideja.

„Danas kada obilježavamo ovu značajnu obljetnicu za našu organizaciju, želim naglasiti predanost World Visiona u građenju bolje budućnosti za svu djecu Bosne i Hercegovine, budućnosti u kojoj će svako dijete biti osnaženo da dostigne svoj puni potencijal.“ Istakla je nacionalna direktorica World Visiona u BiH, Sarah Bearup.

World Vision je u BiH došao u proljeće 1994 te u jeku ratnih dešavanja donosio pomoć onima kojima je pomoć bila potrebna. Dvadeset godina kasnije, Bosni i Hercegovini je i dalje potrebna pomoć što je i razlog njihovog djelovanja na ovim prostorima. Njihova misija je da unaprijede dobrobit djece, njihovih porodica i zajednica.

U proteklih 20 godina ova organizacija je pomogla stotinama hiljada ljudi u našoj zemlji. Svoju aktivnost su pokazali i u majskim poplavama kada su u roku od 24 sata ušli u poplavljena područja i podjelili hranu i vodu ljudima kojima je pomoć bila potrebna. World Visionova pomoć u toku majskih poplava obuhvatila je više od 200 000 ljudi. I nakon 20 godina uspješnog rada u BiH, nastavljaju istim putem s ciljem poboljšanja života hiljada djece i ostvarenju njihovih snova.