Welcome back 80's – Modni trendovi za proljeće-ljeto 2013.


PODIJELI.

Sezona proljeće-ljeto 2013 u znaku je prugica, volana i uzoraka, neonskih boja u cijelom duginom spektru. Trend osamdesetih godina vraća se na velika vrata, a na vama je da iz bogate ponude samo izaberete i složite svoje kombinacije.

 Moda osamdesetih bila je zaista zanimljiva. Bilo je to vrijeme napuhanih rukava na sakoima, natapiranih frizura, prugica, tačkica, neonskih boja, animal uzoraka i naravno jako puno kiča.

Moda je danas naravno drugačija, ali ostaje činjenica kako se puno toga vraća, samo s naravno ponekim dodacima koji ipak malo više odgovaraju novijem dobu i naravno 21. stoljeću. Mnogo pažnje se usmjerava na originalnost. Materijali su originalni, uzorci posebni, ističu se neobični krojevi, uočljivi dodaci, tkanine se kombiniraju, a asimetrija je vrlo popularna.

Vesele tačkice vode modnu igru i ovog proljeća!

Ako tražite tačkice koje su nosive u poslovnim i večernjim prilikama vaš izbor su savršene košulje u crno-bijeloj boji. Njih možemo zamisliti uz mnogo elegantnih kombinacija – uz crna odijela, uz pastelne poslovne kostime, uz skinny traper… Ovi modeli idu zbilja na sve i nosivi su godinama.

Untitled

Nema ljeta u kojem mornarske pruge i uzorci nisu moderni, pa tako ćemo ih nositi i u ovoj sezoni. Untitled1

Volumen je jako moderan, ali pomalo s futurističkim prizvukom.Untitled2

Topla sezona je nezamisliva bez boja pa će tako proljeće 2013. godine biti u znaku nekoliko zbilja divnih boja. Na tron dolazi smaragdno zelena koju su poznate fashionistice već počele nositi, u stopu je prati pastelna narančasta, topla žuta, neon zelena i uvijek divna nježno plava boja. Spomenute boje mogu se divno kombinirati međusobno, a genijalne su i uz bezvremensku crnu, bijelu i sivu boju.Untitled3

Trake za kosu nikad ne izlaze iz mode, ali ove sezone će biti nešto popularnije nego prethodnih.

Untitled4

Životinjski uzorak ostaje moderan iako u nešto hladnijoj izvedbi, za razliku od zimske kože i krzna.Untitled5Untitled6

Navikli smo nositi velike naočale i naočale u boji, a ova sezona spaja ta dva trenda.Untitled7

 Piše: Ajla Bostandžić