Vrijedne ruke čuda stvaraju


PODIJELI.

Danas je ispred Family Centra Ekran u Zenici, u periodu od 10 do 18 sati, održan Bazar lijepih rukotvorina na kome su se predstavile vrijedne kreatorice iz Sarajeva i Zenice svojim prelijepim ručnim radovima. Ova djela vrijednih ruku su odličan pokazatelj kako se uz malo kreativnosti i rada može nešto i napraviti.

Bazar lijepih rukotvorina osmislile su dvije prijateljice Sanela Merjem Muharemović iz Sarajeva i Sandra Massi iz Beograda sa namjerom da se na jednom mjestu okupe kreativci i ljudi dobre volje. Bazar se tradicionalno održava u našem glavnom gradu, Sarajevu, međutim, organizatorice su odlučile da nas posjete i u Zenici, te nam pruže ugodno druženje uz mnoštvo unikatnih i prelijepih rukotvorina. Ono što krasi ovakve skupove jeste druženje, razmjena iskustava, razgledavanje i upoznavanje sa kreativcima. S obzirom da je bazar prodajnog karaktera, uvijek možete da iznenadite sebe ili neku vama dragu osobu sa unikatnim ručnim radovima, te na taj način podržite ove vrijedne kreatorice. Na bazaru ste imali priliku da kupite jedinstvene i moderne ogrlice, naušnice, narukvice, prstenje…

Ovim putem želim da pozovem sve ljude koji vole i uživaju u ovakvoj vrsti umjetnosti, da podrže rad i djelo vrijednih ruku naših kreatorica, jer vjerujem da na ovakvim izložbama svako može da pronađe inspiraciju i obogati vlastitu kreativnost, a i neki komad za sebe.

Piše: S.M.