Vratimo osmijeh mališanima


PODIJELI.

Aktivisti Udruženja su pokrenuli akciju pod nazivom: “Vratimo osmijeh mališanima”. Osnovni cilj akcije jeste da se pomogne mališanima u osnovnim školama kojima roditelji nisu u mogućnosti da priušte sendvič i sok. Aktiviskinja i koordintorica  Irnesa Tahić-Ramić nam je rekla da je: “U razgovor sa nastavnicom jedne Osnove škole u Zenici, došla sam do saznanja da postoji veliki broj učenika koji na velikom odmoru sjede negdje u čošku učionice i posmatraju drugu djecu kako uživaju u obrocima. Naručila sam sendvič da jedem – i stala sam — zapitala se koliko je u tom momentu gladne djece koja bi u slast pojela taj sendvič. Nisam mogla a da ne preduzmem nešto i odlučih se da zajedno sa svima vama podjelim ovu priču i da zajedno pomognemo toj dječici, da im vratimo osmijeh na lice i napunimo stomak”.
“Mjesečno to kosta 22 KM. Ja vas pitam koliko nas je spremno svaki mjesec izdvojiti 22 KM da platimo užinu toj djeci da ne uzdišu kad vide drugu djecu kako jedu? Možete li zamisliti svoje dijete, brata ili sestru kako sjedi u čosku učionice dok sva djeca žure ka kuhinji da kupe sendviće? Ja mogu zamisliti i osjećaj je bolan, jer tako vidim svoje dijete i onda poželim da tom jednom makar jednom malenom djetetu izmamim osmjeh? Možemo li to?”

 

Za sve detaljnije informacije kontaktirati broj tel: 061 045 198 – koordinatorica Udruženja a područje ZDK – Irnesa Ramić Tahić

Ili FB profil: Irnesa Ramić-Tahić