Usudi se nositi crveno!


PODIJELI.

Crvena odaje jasnu poruku: „Ja sam žena sa stavom i ne bojim se da to pokažem“.

Boja snage, zdravlja i vitalnosti, crvena se često smatra agresivnom i impulzivnom bojom. To je dinamična i strastvena boja, simbolizira ljubav, požudu i hrabrost. Crvena ostavlja dubok utisak na svakog čovjeka.  Ona razdražuje, pobuđuje i uzbuđuje.

U odjevnim kombinacijama omiljena je podjednako i muškarcima i ženama.

Naučno je dokazano da dame sa bar nekim crvenim detaljom ili pak crvenim ružom na usnama djeluju privlačnije, hrabrije i samouvjerenije istog trenutka.

creno2

U mnogim kulturama upravo crvena boja ima važnu ulogu jer je njezina simbolika duboko povezana s tajnom života. Vjeruje se da crvena štiti od zlih utjecaja, a crvena odjeća donosi nepobjedivost. U Kini smatraju da donosi sreću, dok u indijskoj kulturi simbolizira čistoću i koristi se na vjenčanjima.

Međutim, treba biti oprezan prilikom odabira odjevnih komada crvene boje, počev od nijanse i toga da li nam baš ta odgovara, a najvažnije je ne pretjerivati do uniformisanosti u jednoj boji, jer ulazimo u zonu da šaljemo „pogrešne poruke“ ljudima oko nas.

crveno3

Potrebno je znati kakva se želi poslati poruka tom kombinacijom, te za koju se priliku oblačite. Drugi razlog zašto trebate izbjegavati crveno jest ako imate čak i mali problem s kožom (bubuljice, preplanulu crvenu kožu, ili neki drugi problem), crvena boja bi samo naglasila vaše nedostatke. Čak i krivi ton crvene može učiniti da izgledate bolesno. Izradom preliminarnog zaključka moramo reći da crvenu boju nije lako nositi. Dakle, odvojite malo vremena i usvojite ovu kompliciranu boju u vaš ormar.

Za poslovnu varijantu uvijek igrajte na sigurno i nepogrešivo sa crvenim detaljem kao što je šal oko vrata, neki komad nakita, cipele ili torbu.

Ako se ipak hrabro odlučite za crvenu, samo imajte na umu da uz crveni ruž ide isključivo minimalistički make-up na ostatku lica. Dovoljna vam je crna maskara te sjenilo u neutralnoj boji ili crta izvučena eyeliner-om.

Iako prilično komplicirana, crvena boja daje određeni osjećaj povjerenja i privlačnosti, a to jednostavno ne možete dobiti ni sa jednom drugom bojom.

Piše: A. B.