Uspješni mladi, Interkulturalni hor


PODIJELI.

U Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom i uz pomoć Rotary Cluba Koblenz Deutsches-Eck iz Njemačke, 2013. godine je osnovan Interkulturalni hor mladih. Ideja osnivača bila je da se mladi različitih bh. kultura okupe i zajedno rade na muzičkim projektima uz dugoročnu suradnju sa Kamernim horom mladih iz Koblenza.

Prvi zajednički projekt ova dva hora, djelo The Armed ManA Mass for Peace Karla Jenkinsa, komponovano je u vrijeme ratnih sukoba na Balkanu ‘90-ih i posvećeno je preživjelima u ratu na Kosovu i objedinjuje u sebi različite glazbene stilove i religiozne motive kršćanstva, islama, budizma, hinduizma i židovstva kao i tekstove svjetskih književnika Johna Drydena, Rudyarda Kiplinga, Jonathana Swifta i dr.

Nakon višemjesečnih intenzivnih proba, Interkulturalni hor mladih Visoko gostovao je u Njemačkoj te skupa s Kamernim horom mladih iz Koblenza premijerno nastupio 24. 3. 2014. u Koblenzu uz pratnju Državnog orkestra Rajnske filharmonije. Na koncertu u Njemačkoj bilo je prisutno 1.400 gledatelja.

Kamerni hor mladih iz Koblenza gostovat će uskoro u BiH te će oba hora nastupiti 23. 4. 2014. u 19:00 sati u Kinodvorani u Visokom i 25. 4. 2014. u 19:30 sati u dvorani BKC-a Sarajevo uz pratnju orkestra Bellarte iz Sarajeva.

Pozivamo vas da prisustvujete ovoj manifestaciji i podržite mlade talente.

merak.ba