Upoznajte NodyBEATZ-a


PODIJELI.

Zenica zaista ima mnogo talentiranih mladih osoba, počevši od sportaša pa umjetnika, glumaca, muzičara… Moj sugovornik Dino Šehić. apsolvent Filozofskog fakulteta u Zenici, jedan je takav mladi talenat. Dino, poznatiji pod umjetničkim imenom NodyBEATZ, se veoma uspješno bavi muzičkom produkcijom kao i snimanjem video uredaka.
merak.ba: Dugo se baviš muzikom i produkcijom, šta te motiviše za rad, odakle crpiš inspiraciju?
Dino: „Motiviše me moj otac, koji se također bavio muzikom i od koga sam naslijedio talenat. Produciranjem muzike sam se krenuo baviti 2005. Godine, kada sam zajedno sa svojim bratom Vildanom, zvanim Zhizhe, i ekipom iz NicaZe Family počeo raditi na hip hop, odnosno r’n’b muzici i tako ušao u taj rap svijet. Iako se generalno bavim s bilo kojom vrstom muzike, jer je ja ne dijelim po žanrovima, već samo na dobru odnosno lošu muziku.”

merak.ba: Tokom svoje karijere kao producent, radio si s mnogim umjetnicima kako iz BiH tako i iz regiona. Da li imaš želju da radiš s nekim specifičnim izvođačem?
Dino: „Naravno da ima dosta muzičara na sceni koje cijenim i sa kojim bih volio raditi. Recimo Al’ Dina zaista cijenim kao muzičara s kojim bih volio surađivati. Također tu je i Dino Merlin, po kome sam i dobio ime. ”

merak.ba:Osim muzičkom produkcijom, također se baviš i snimanjem i fotografijom. Možeš li nam reči kako si ušao u te vode?
Dino: „Zadnjih par godina sam eksperimentisao sa snimanjem, te sam sa ekipom iz NicaZe Family snimio par klipova, koji nisu bili nešto posebno, no to su bili prvi koraci. Kasnije sam učio od drugih, malo i sam eksperimentisao, da bi na kraju postao veoma dobar u tome, tako da danas imam dosta ponuda za snimanje, kako spotova, tako i reklama, kratkih filmova i slično. Fotografija je usko povezana sa videom i filmom. Fotografija mi je hobi, volim da „ufatim“ neke lijepe stvari koje susretnem tokom snimanja.”

merak.ba: Kada smo već kod filmova, istakao bih tvoju suradnju sa Jasminom Pivićem, s kojim si snimio dva kratka filma, nedavno kratki remake filma The Prestige, te ranije Osuđen na neuspjeh. Oba filma su dobro prošla među kritičarima i publikom i dosta nagrađivana. Možeš li nam reći kako ste krenuli surađivati i da li imaš u planu da nastaviš suradnju sa Jasminom?
Dino: „Jasmin i ja smo počeli surađivati baš na pripremama za njegov prvijenac Osuđen na neuspjeh. Jasmin je napisao scenarij za taj film, koji je učestvovao i pobijedio na Tuzlanskom festivalu u kategoriji Amaterki film. I tako smo nastavili suradnju i za film, odnosno kratki remake od 60 sekundi kultnog filma The Prestige (Prestiž) koji je također osvojio nagradu na Jameson Empire Awards. Naravno da imamo i planove za buduće filmove, pa čak i jedan dugometražni, ali ne želim vam, zasad, detalje otkrivati.“

merak.ba: I za kraj našeg druženja, kakvi su ti planovi nakon diplomiranja?
Dino: „Volio bih se usmjeriti u polju profesora engleskog jezika, čak imam u planu upisati master studij. A naravno da ne odustajem od snimanja i produkcije, s tim nastavljam raditi i dalje se usavršavati u tom polju.“

merak.ba: Želimo Dini Šehiću mnogo sreće u budućnosti, da sve svoje ciljeve ostvari. Pratite Dinu, kao i mnoge druge aktivne mlade i talentovane osobe iz Bosne i Hercegovine putem portala merak.ba.

Piše: Nino Mujkić