Učestvuj u AFS programima razmjene, proširi svoje vidike!


PODIJELI.

UG Interkulturni susreti u Bosni i Hercegovini u saradnji sa AFS Interculturals Programssu otvorili poziv za učešće u AFS programima interkulturalnog učenja kroz razmjenu srednjoškolaca u šk. 2014/15. godini.

Želiš pohađati školu u stranoj zemlji, živjeti u domaćin porodici, naučiti novi jezik i učestvovati u životu lokalne zajednice? Maštaš o otkrivanju nove kulture, te želiš saznati nešto novo o vlastitoj kulturi posmatrajući je iz nove perspektive? Želiš izgraditi nova dugotrajna prijateljstva sa ljudima iz cijeloga svijeta i biti ambasador BiH? Želiš se osamostaliti, ojačati svoje samopouzdanje i bolje upoznati sebe i svoje mogućnosti?  To je upravo ono što pružaju naši programi.

Uvjeti koje učenik treba da ispuni su da trenutno pohađa srednju školu u BiH, da ima prebivalište na području BiH, odlične ili prosječne ocjene, te da blagovoremeno popuni aplikaciju koju može pronaći na našoj web stranici www.afs.ba. Sve koji žele znati više o UG ISU BiH i AFS programima razmjene, pozivamo da svakog petka od 14-16h posjete naš ured u Sarajevu (Zagrebačka 67), te se upoznaju sa volonterima i radom našeg Udruženja.  Učenike iz ostalih gradova pozivamo da nam pišu na info-bih@afs.org ili nas pozovu na 033 974 606 svaki radni dan između 12-14h.

Prijave za jednogodišnji i tromjesečni program interkulturalnog učenja traju do 10.02.2014. Dvadeset i šest je destinacija za koje se možete prijaviti, a među njima se nalaze i Argentina, Brazil, Belgija, Češka, Španija, Italija, Njemčka, Tajland, Malezija, SAD, Meksiko, Švicarska, Portugal, Rusija, Turska, Švedska..

U proteklih 11 godina, UG ISU BIH je u saradnji sa AFS-om organizovao učešće u AFS jednogodišnjim i tromjesečnim programima razmjene u inostranstvu za 135 učenika iz čitave BiH, a od 2009.godine počinje i AFS program ugošćavanja učenika iz inostranstva u BiH, te su do danas ugošćena 24 učenika iz svih djelova svijeta.

UG ISU BIH je nevladina, neprofitabilna, stranački i vjerski neorijentisana organizacija koja u saradnji sa globalnom mrežom AFS Intercultural Programs, sa sjedištem u New Yorku, organizuje međunarodne programe razmjene učenika i volontera u cilju unaprjeđenja interkulturalnog učenja i promovisanja tolerancije.
Prijaviti se možete putem prijavnog formulara
ROK ZA PRIJAVU JE 10.02.2014. GODINE.

Za dodatne informacije: Faris Šehović, PR lokalnog odjeljenja u Sarajevu, faris_sehovic@hotmail.com, 061 507-310, fax 033 218 524

merak.ba