U Zenici obilježen Međunarodni Dan volontera


PODIJELI.

Generalna skupština UN-a proglasila je 1985. godine 5. decembar Međunarodnim Danom volontera. Povodom tog dana u cijelom svijetu organiziraju se razne aktivnosti i manifestacije kojima se želi ukazati na važnost volonterizma u razvoju društva.

U našem gradu, Lokalni volonterski servis Asocijacije Margina, prilikom obilježavanja Međunarodnog Dana volontera u saradnji sa 11 Nevladinih organizacija koje pružaju volonterske usluge i njihovim volonterima, danas su građanima Zenice prenijeli dobre, volonterske vibracije pjesmom te predstavljanje mogućnosti i oblika volonterskog rada šetnjom kroz grad Zenicu, pod nazivom VOLONTERIJADA.

Ono što je bitno napomenuti je, da je ovo druga Volonterijada  te se nadamo da će ona zapravo postati neizostavna aktivnost prilikom obilježavanja Međunarodnog Dana volontera.“- ističe Adis Kriko, koordinator Lokalnog volnterskog servia Zenica pri Asocijaciji Margina.

Nakon Volonterijade,  u velikoj sali Općine Zenica,  volontere su dočekali predstavnici Općine i članovi Općinskog vijeća  gdje se govorilo o volonterizmu i suštini dobrovoljnog društveno- korisnog rada te je svaka organizacija iskoristila priliku da kroz prezentacije predstavi svoj dosadašnji rad. A nakon toga obavljena je i dodjela certifikata za najbolje volontere tokom 2013. godine ispred svake organizacije.

U nastavku pogledajte našu GALERIJU SLIKA.

Piše: Adis Kriko