Projekat: „Tvoja sreća je i moja sreća“


PODIJELI.

Udruženje INPUT nastavlja sa realizacijom projekta „Tvoja sreća je i moja sreća“ koji je zaživio u selu Šerići kod Zeice prošle sedmice. Kako prošli put, tako i danas 05.01. u jednoj od prostorija džamije Inputovce je dočekalo 60-ak nasmijanih i vedrih lica željnih druženja i novih znanja.

Projekat Udruženja pod nazivom “Tvoja sreća je i moja sreća” ima cilj da educira, afirmira, pomogne u učenju i informisanju djece i mladih u ruralnim područjima, čiji roditelji nisu u mogućnosti da im priušte dodatnu edukaciju. Danas su djeca imala priliku da uče osnove engleskog jezika, kroz igru i zabavu. Djeca su opušteno učestvovala u razgovoru, dok su oni najmlađi pokušali izgovoriti prve riječi na engleskom jeziku. Poslije engleskog jezika djeca su se još više opustila radoznalo istražujući dijelove računara i njegovih funkcija. Imali su pri ruci rastavljenu centralnu jedinicu i polahko su savladali znanje o računarima, dio po dio. Kasnije su se igrali edukativne kvizove, gdje su se djeca natjecala po pravilu, ko zna više i ko umije brže da odgovori na postavljeno pitanje. Za kraj, podijeljeni su im papiri na kojima su bili ispisani evropske države i evropski glavni gradovi i svaka država odnosno učenik, koji je dobio papir sa natpisom države, je morala da pronađe svoj grad, učenika sa natpisom glavnog grada, te države i obrnuto. Marljivi mališani su još jednom pokazali da se uz igru lakše uči i da ne postoje prepreke kada je u pitanju širenje njihovog znanja.

Osjetiti dječiju sreću i zadovoljstvo je nešto što vam daje snagu i želju da ponovo dođete i poklonite im mali djelić vašeg znanja i iskustva, a što vas dodatno obogaćuje.