Tuzla – top bh. niskobudžetna destinacija u 2013.


PODIJELI.

Ako niste ljubitelji gradskih bazena, ne ide vam se u solarij, a spremate ten za more, posjetite Panonska jezera u Tuzli, top bh. niskobudžetnu turističku destinaciju.
Tuzlanska jezera su za svojih 10 godina postojanja postala prava regionalna atrakcija, gdje osim gostiju iz Bosne i Hercegovine svakodnevno organizovano dolaze i gosti iz susjednih nam država, Hrvatske i Srbije, a bilježe se i posjete sa šire regionalne scene.
Već danas možete uživati u ljepotama 3 slana jezera sa slapovima, ukupnog dnevnog kapaciteta 17 000 posjetitelja koji na raspolaganju imaju restorane, sportske terene, šetališta, dječija igrališta, Sojeničko neolitsko naselje i mnogobrojne sadržaje za odmor i razonodu.

Panonska jezera u Tuzli predstavljaju jedinstven primjer turističke destinacije na području Evrope, te zbog specifičnog sadržaja minerala imaju i ljekovita svojstva. Voda u jezerima se bez prestanka filtrira pomoću pješčanih filtera.

S obzirom da smo Panonska jezera proglasili niskobudžetnom destinacijom, doznajte i zašto?Prije svega, počnimo od putovanja. Cijena povratne autobusne karte ili goriva, ako ćete automobilom za Tuzlu, je značajno manja od iste za Hrvatsko primorje, dok je atmosfera prava morska, kao sto možete vidjeti i na slikama.Ove ljetne sezone cijena ulaznice za Panonska jezera će biti 3,00KM, beneficirane karte ce koštati 1,50KM, a karte za djecu će biti 1,00KM. Naravno, ponuda Tuzle se ne svodi samo na Panonska jezera.Smještajni kapaciteti Tuzle su sasvim zadovoljavajući, gdje možete prenoćiti u nekim elitnim hotelima poput Hotela “Tuzla”, koji će zasigurno, posjetu gostima dubljeg džepa, učiniti nezaboravnom. A za niskobudžetni smještaj predlažemo da prelistate tuzlanski “Oglasnik”. Naime, Tuzla je grad sa preko 20 000 studenata i samim tim je izdavanje stanova ovdje unosan biznis. Sa svakim lokalnim stanodavcem se možete dogovoriti i u Tuzli prenoćiti za cijenu od nekih 5 do 10KM po noći. Opet, konačna cijena zavisi i od vaših potreba.

Ako ste za nešto više od samo dnevnog provoda, tu je bogat noćni život Tuzle. Neki od klubova: “Viva”, “Roma” ili Pivnica “Taverna” pružaju nezaboravan noćni provod gostima širom Bosne i Hercegovine. Tuzla također ima u ponudi destinacije za jedan lijep porodični izlet na izletište Zlača u Banovićima.

Ukoliko želite provesti jedan vikend van svog grada, lijepo se provesti, okupati, uživati u prirodi, svakako posjetite Tuzlu. Sigurno ćete se vratiti ponovo.
U prilogu Vam dostavljamo fotografije koje će vas sigurno navesti na put do Tuzle.

Piše: A.Š.