Trening „Izrada opštinske strategije za mlade“


PODIJELI.

U okviru organizacije „Youth Policy“, koja ima za cilj poboljšati položaj mladih u BiH kroz stvaranje odgovarajućih uslova za bolji i efikasniji dijalog i još funkcionalniju koordinaciju aktera odgovornih za pitanja mladih u BiH, održan je dvodnevni trening modul III sa temom „Izrada opštinske strategije za mlade“ u Zenici u prostorijama Hotela „Zenica“ na kojem su od 650 prijavljenih učestvovali odabrani mladi iz svih gradova širom Bosne i Hercegovine. Cilj ovog trening modula je da upozna učesnike sa načinima izrade i provedbe opštinske strategije za mlade.

Uz dvodnevno druženje, svi učesnici seminara imali su priliku da razmjene svoja mišljenja, iskustva, spoznaju nova prijateljstva, te se zabave kroz razne segmente trening modula, što će svima ostati urezano u sjećanju kao jedno divno iskustvo.

Kao rezultat svi učesnici su stekli znanja i vještine iz oblasti institucionalnih i specifičnih kompetencija politika za mlade, upravljanja projektnim ciklusom i izrade logičkog okvira. Na kraju su svi učesnici trening modula dobili certifikat koji će im koristiti u daljem radu i unapređenju života mladih ljudi.

Piše: A.N.