Održano polaganje za više pojaseve Taekwondo kluba Zenica


PODIJELI.

Ukoliko se mi ili naši bližnji nađemo u životnoj opasnosti po prirodi imamo nagon da svim silama se borimo sačuvati život, kako svoj tako i život svoje vrste.  Zbog toga se upuštamo u tjelesne aktivnosti. 

Svoje su tjelesne aktivnosti u četvrtak (31. 10.'13. g.) u maloj sali Osnovne škole “Mak Dizdar”, gdje je održano polaganje za viša učenička zvanja, odnosno polaganje za više pojaseve predstavili članovi Taekwondo kluba Zenica. Svoje vještine, brzinu, snagu, kao i umjetnost pokreta  u prepunoj sali, svojim roditeljima, prijateljima i drugim posjetiocima pokazalo je nešto više od 90 članova ovog kluba. Između ostalog, u revijalnom djelu, upriličen je šou program, gdje su svoje izuzetne sposobnosti prezentovali članovi kluba i demo tima. Na vještine poput lomljenja daski i egzibicionih demonstracija samoodbrane, posjetioci ovog programa oduševljeni i fascinirani, nisu štedili svoje dlanove.

Na kraju su treneri, obavijestili sve učesnike da su zadovoljni predstavljenim vještinama, i da je veliki broj njih tu noć pokazalo kompetencije za daljnje napredovanje; dok oni koji su imali nekih pogreški (vjerovatno zbog treme pred roditeljima) na sljedećem treningu imaju priliku da to isprave.

O Taekwondo klubu Zenica
TKD klub “Zenica” egzistira još od 1999 godine. Kroz ovaj klub je prošlo oko 3000 članova, i izvedeno 10 generacija crnih pojaseva te  je kao takav s razlogom poglasen za najuspješniji TKD klub na području Općine Zenica. Taekwondo klub “Zenica” sada  trenutno broji oko 120 članova na više lokacija područja Općine Zenica.

“Ukoliko tragate za najboljim načinom razvijanja i jačanja emocionalnih, perceptivnih i psiholoških karakteristika; razvijanja i jačanja samopouzdanja i samokontrole koje će vam omogućiti da uspješno učite i sudjelujete u društvenim zahtjevima i razonodi sebi ravnima, tekvando je idealna vještina za vas!”- poručuju iz Taekwonodo kluba Zenica, te nadalje pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže. Treninzi se obavljaju na slijedećim mjestima i u slijedećim terminima:

  • OŠ “Mak Dizdar” (Crkvičko brdo)- ponedjeljak i četvrtak (19h), kontakt: 062/ 412-175 ili 061/ 401-994
  • Dom Raspotočje- srijeda 19h i 20h, te nedjelja 12h i 13:30, kontakt: 062/ 446-176
  • OŠ “Ahmed Muradbegović”, utorak i petak 18h, kontakt: 062/ 412-175

Klub vode licencirani treneri od strane Olimpijskog komiteta BiH.

U nastavku, pregledajte i GALERIJU SLIKA sa polaganja za više pojaseve.

Piše: Adis Kriko