Svečano otvorena 3. sezona


PODIJELI.

Danas je u Zenici  na terenu turskog parka na Kamberovića polju svečano otvorena  treća sezona malonogometne lige džemata sa područja Medžlisa IZ Zenica.

Na početku svečanosti je intonirana himna Bosne i Hercegovine a nakon aplauza svih prisutnih voditelj programa Aldin Ibrahimagić je pročitao i imena ekipa koje učestvuju u trećoj sezoni lige a čiji su igrači postrojeni na zelenom tepihu željno iščekivali početak takmičenja. Ekipe koje učestvuju u trećoj sezoni dolaze iz gradskih, prigradskih i seoskih naselja grada Zenice a podijeljeni su u ovom prvom dijelu takmičenja u dvije grupe i to u grupu A koju čine ekipe: Putovići, Pojske, Čaršija, Gornja Zenica, Tišina, Ričice, Trgovišće i Poljice, dok se u grupi B nalaze: Gornja Gračanica, Donja Gračanica, Starina, Janjići, Lokvine, Arnauti, Ensar i Gorica.

Nakon prozivke prisutnih ekipa učesnica treće sezone, prisutnima se obratio i predsjednik NS Zeničko-dobojskog kantona Muhamed Begagić. Gospodin Begagić je u prigodnom govoru naglasio važnost bavljenja sportom kao načinom borbe protiv loših stvari koje nam vrijeme neminovno donosi, zatim je izrazio podršku projektu Džematske lige i vrijednostima koje ona predstavlja.

Prisutnima se zatim obratio i predsjednik organizacionog odbora lige Safet Kubat koji je u svom obraćanju izrazio zahvalnost podršci koju Džematska liga ima od Medžlisa IZ Zenica, kantonalnog NS Bi  kao i mnogih domaćih kompanija i biznismena koji su prepoznali ulogu Džematske lige koju ona ima u odgoju i razvoju omladine u zeničkoj regiji. Gospodin Kubat je na kraju svog obraćanja uputio savjet da u životu budemo kao igrači koji tragaju za ciljem a ne sudije koji tragaju za greškama.

Nakon obraćanja gostiju i predstavnika organizacionog odbora proučena je dova za dušu rahmetli Muje Tursanovića koji je nesretnim slučajem nedavno preselio na ahiret. Rahmetli Mujo je igrao kao golman ekipe džemata Starina koja se i ove sezone takmiči u Džematskoj ligi.

Svečana ceremonija je završena podjelom prigodnih poklona najmlađim sudionicima ove svečanosti, dječacima koji su došli iz svih džemata da učestvuju u svečanom predstavljanju ekipa.

Danas je u Zenici na terenu turskog parka na Kamberovića polju svečano otvorena treća sezona malonogometne lige dž…

Posted by merak.ba on 10. Maj 2015