Svečano otvoren Centar za mlade INPUT (FOTO)


PODIJELI.
Dana, 17.06.2015. godine udruženje INPUT iz Zenice, koje se bavi edukacijom i afirmacijom mladih, svečano je otvorilo Centar za mlade INPUT u Zenici. Svečanom otvaranju prisustvovale su zvanice te članovi udruženja, a presjecanjem vrpce gradonačelnik Husejin Smajlović je i zvanično otvorio centar te poželio sretan rad.
Otvaranju je prisustvovala i presjedavajuća Skupštine Ze-Do kantona, Draženka Subašić, kao i direktori javnih institucija i brojni predstavnici nevladinih udruženja.Ovom prilikom je predstavljen dosadašnji rad udruženja, brojni implementirani projekti, radionice kao i planovi za budućnost. Istaknuto je da sve što se nalazi u samim prostorijama centra je napravljeno isključivo volonterskim radom članova udruženja.

Po prvi put u Zenici Centar za mlade je namijenjen svim mladim ljudima koji su zainteresovani za dodatnu edukaciju, društveni angažman i volontersko iskustvo i praksu. Centar okuplja sve zainteresovane i podstiče  ih na zajednički rad. Korištenjem ovog centra mladi će dobiti priliku za svoje prvo iskustvo kako kroz neformalno obrazovanje, tako i učešćem u kreativnim radionicama i stvaranjem vlastitih kreacija, kao i kroz volonterski rad, kao potrebe za izgradnju moralnih i društveno odgovornih osoba.Udruženje je prepoznalo probleme s kojima se mlade osobe danas susreću, te zajedno s članovima udruženja aktivno radi na pronalaženju rješenja, realizaciji ideja i poboljšanju statusa mladih.

Centar za mlade INPUT vode obrazovani mladi ljudi sa stručnim znanjima iz različitih oblasti, a centar koristi internu i vanjsku stručnost kako bi izgradio tim koji radi na ispunjenju strateških pravaca organizacije, vizije i misije, i to onih vizija i misija i vrijednosti koje su zajednički cilj svih članova udruženja.
Kreativnost, motivacija i sposobnost rada sa mladim ljudima osobine su svih članova udruženja koji ovom prilikom pozivaju i žele dobrodošlicu svim budućim članovima udruženja, kojima će vrata centra uvijek biti otvorena. Ovim povodom želimo sretan i uspješan rad centra za mlade INPUT Zenica.
Aktivnosti i rad INPUT-a možete pratiti putem web stranice: www.inputcentar.com i fb:https://www.facebook.com/udruzenje.input?fref=ts