Studenti Univerziteta u Zenici u posjeti kompaniji Vispak


PODIJELI.

Danas u prostorijama kompanije Vispak bila je upriličena radionica za studente Univerziteta u Zenici. Studenti su imali priliku da slušaju predavanja o zanimljivim temama srodnim ekonomiji i pravu, te da ono što su naučili na fakulteta primjene praktično, te savladaju pojmove u praksi.

Pored predavanja menadžera Nine Bijedić-Mujanović, Sanide Burić, Dženite Ganić, Zerine Muco i Armina Hodžića, studentima je bila upriličena posjeta proizvodnji, te svim sektorima unutar ove kompanije.

„Kao studentica Ekonomskog fakulteta u Zenici, moram istaći da je ova posjeta proizvodnoj kompaniji je važna za usavršavanje mojih praktičnih znanja i kompetencija, te cjelokupna današnja predavanja i rad sa uposlenima mi je pomogao da shvatim koliko su moje ideje i očekivanja kada je u pitanju, konkretno, posao brand menadžera realitična. Ovakav vid aktivnosti od strane kompanije i studenata daje mogućnost uspostavljanje kontakta studenata i poslodavaca, te pomaže da cjelokupna bh. ekonomija ide ka nekoj boljoj budućnosti. Moram istaknuti da su uposleni odgovarali konkretno i jasno na sva pitanja, te to mi je pomoglo da iskristališem cjelokupno viđenje općenito prvatnog sektora, konkretno komapnije Vispka. Pozitivno sam iznenađena otvorenim pristupom uposlenih, te mogućnosti napredovanja mladih osoba kroz ovu kompaniju. Na kraju cjelodnevnog angažmana, imali smo posjetu piramidama u Visokom, te time je kompanije Vispak dokazala da je nemoguće da bilo koji svjetski brand stane rame uz rame domaćoj kompaniji kada je u pitanju društvena odgovornost i briga o Bosni i Hercegovini.“ –  izjavila je Alma Bajramović, studentica master studija Ekonomskog fakulteta u Zenici

„Moram reći prije svega da sam pozitivno iznenađen aktivnim sudjelovanjem studenata na današnjim radionicama, te njihovim razmišljanjem kada je u pitanju cjelokupna bh. ekonomija i važnost kupovine domaćih proizvoda. Nažalost, situacija je takva da studenti nemaju priliku da primjene naučeno u praksi, ali kompanija Vispak u svakom trenutku može ponuditi taj vid praktičnog iskustva našim studentima. Prilikom cjelodnevnog druženja, dobili smo, zaista, samo lijepe komentare kada je u pitanju ovaj vid naše saradnje. Mladi su pokretači svi promjena, pa tako  kompanija Vispak vjeruje u bolju budućnost Bosne i Hercegovine i proaktivno djelovanje naših mladih .“ –  izjavio je direktor marketing sektora Armin Hodzić

Nakon povratka u Zenicu, studenti će nastaviti saradnju sa ovom kompanijom te zajedno će raditi na društvenim projektima u narednom periodu.