STBiH Mladi


PODIJELI.

Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti  – STBiH snimio je promotivni spot u okviru projekta “Zagovaranje za pravo na slobodu organiziranja: Ka efikasnoj zaštiti kolektivnih radničkih prava u Bosni i Hercegovini” koji je podržala ambasada Norveške u Sarajevu, pod nazivom “Zajedno nesalomljivi”.
U realizaciji samog projekta je učestvovala Sekcija mladih “STBiH Mladi” iz dvije regije, a to su regija Centralna Bosna, koja ima sjedište u Zenici, čiji su članovi/ice naši mladi Zeničani i Zeničanke, te regija Sarajevo.
Samo snimanje spota je proteklo u najboljem redu, naši mladi ljudi su odradili jako dobar posao, naravno uz pomoć profesionalne ekipe za snimanje.
“Cilj je skrenuti pažnju, posebno mladih radnika, na potrebu sindikalnog organiziranja kao odgovor na probleme sa kojim se susreću. Naredni koraci cu konkretna zaštita radnika kojima se ovo pravo uskraćuje, besplatno zastupanje i savjetovanja, ali i upoznavanje mladih radnika sa njihovim pravima.”, rekla je u razgovoru predsjednica Sekcije mladih STBiH Lana Bavčić.

Piše: Nino Mujkić