Sretan Dan smijeha


PODIJELI.

Danas je svjetski dan smijeha, a cilj obilježavanja ovog dana je ukazati na brojne psihofizičke dobrobiti smijanja. Dok se mala djeca dnevno nasmiju i do 300 puta, istraživanja pokazuju da se odrasli dnevno smiju svega 17 puta.
Utemeljio ga je doktor Madan Kataria 1998. godine. Cilj Svjetskog dana smijeha je da se ljudi što više smiju jer je smijeh najbolji lijek.
Da bi se taj broj povećao, u brojnim centrima za zdrave stilove života i vježbanje održavaju se radionice i terapije smijehom. Učiteljica smijeha u jednom takvom centru nam govori kakvi su rezultati:
NASLOVNAOSMJEH
“Trenutno je podizanje raspoloženja. Onda tačno osjetite kako imate to smanjenje stresa i međusobnih tenzija zato što jednostavno život počinjete doživljavate drugačije. Tu je i bolja komunikacija, jer kroz smijeh možete puno kvalitetnije komunicirati jer se ne moramo toliko truditi biti dobri”.

Pozitivne misli, čine ljepši život. Smijte se, širite pozitivnu energiju i nakon nekog vremena primjetit ćete pozitivne promjene u vašem životu.

Piše: Lejla Brkić Drinić