Srednjoškolci iz ZDK u akciji širenja dobrih međuljudskih odnosa


PODIJELI.

Mreža Vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona početkom drugog polugodišta krenula je s realizacijom aktivnosti „Kako si“, s ciljem širenja dobrih međuljudskih odnosa.

U vremenu sve većeg zanemarivanja stvarne ljudske interakcije susrećemo se sa izraženijom pojavom odvajanja pojedinca od društva. Moderno doba pored svih dobrih stvari koje nam je donjelo uvelo je i nekoliko loših stvari, stvari kojima smo svi svjedoci. I mi, srednjoškolci, smo svjedoci da je ovaj problem sve izraženiji pa smo zbog toga odlužili da to bar malo pokušamo popraviti kroz projekat „Kako si?“, pojašnjavaju iz Mreže.

Srednjoškolci na području Zeničko-dobojskog kantona svoje gradove oblijepili su pitanjem „Kako si“ na što su prolaznici imali različite reakcije uglavnom pozitivne.

Projekat je inspirisan odlomkom “Kako si?” iz djela “Ostrvo” Mehmeda Meše Selimovića, čije rečenice navode na dobro i motivišu čitaoca da učini nešto po čemu će ga drugi pamtiti. Pitanje „Kako si?“ instinktivno povlači i najčešći odgovor na njega, „Dobro sam, hvala na pitanju“,pa smo i time htjeli da na neki način popravimo opće raspoloženje građana.

Elmin Fehrić mreVUK