Sjećate li se serije „ Sunset Beach“ ?


PODIJELI.

Sunset Beach je bila američka sapunica. Seriju su kreirali Robert Guza Jr., Charles Pratt Jr. i Josh Griffith. Osim u SAD-u, serija je bila emitovana u 70 zemalja širom svijeta, a bila je posebno popularna u Australiji, Irskoj, Velikoj Britaniji, Norveškoj, Finskoj, Švedskoj, Novom Zelandu, Izraelu, Njemačkoj, Poljskoj, Makedoniji, Hrvatskoj, Rusiji, Rumunjskoj, Sloveniji, Venezueli i Bugarskoj. Zanimljiva je činjenica da je serija bila mnogo popularnija u tim državama nego u SAD-u. U Bosni i Hercegovini, serija se  emitirala na FTV-u od 1998-1999, no emitirano je samo prvih 260 epizoda. Fanovi serije su godinama pokušavali vratiti seriju na naše male ekrane, no bez ikakvih pozitivnih rezultata. Ono što je bilo zanimljivo je  to da je producent serije bio Aaron Spelling (R.I.P.) (“Charlie's Angels”, “Beverly Hills 90210”, “Merlos Place”).  Vjerujem da ste svi itekako bili zaluđeni ovom serijom, jer je bila prva serija takve vrste na našim prostorima.

10588934_10152668038455786_1627940306_n Tokom tri godine, radnja serije je varirala of tradicionalnih do nadnaravnih priča. Jedna od prvih radnji je bila internetska romansa. Meg Cummings, djevojka iz Kansasa, otkrila je da je njezin zaručnik Tim Truman vara sa najboljom prijateljicom Connie, i to baš na dan vjenčanja. Meg je često razgovarala on-line sa misterioznim SB-om, čovjekom koji je živio u gradiću zvanom Sunset Beach u Kaliforniji, i nakon što je uhvatila zaručnika u nevjeri, Meg se odlučuje pobjeći u Sunset Beach u potrazi za SB-om, koji je zapravo bogat udovac Ben Evans. Meg je tražila SB-a po cijelom gradu, no tek je kasnije otkrila da je to zapravo Ben. Na početku, Ben nije bio zainteresiran za Meg, no stvari su se promijenile. U cijelu tu priču se  i uplela i razmažena Annie Douglas, Benina prijateljica.  Meg je mrzila Annie jer je bila bliska Benu i htjela ju je odvojiti od Bena, a Annie je mrzila Meg jer se  previše približila Benu. Njihova mržnja je doživjela vrhunac kad su se potukle u Benovom stanu. Megin bivši zaručnik Tim se  također pojavio u Sunset Beach-u kako bi je ponovo osvojio, pa su on i Annie napokon  postali partneri u razdvajanju glavnog para. U međuvremenu, Meg je stalno istraživala smrt Benove žene Marie, te se je bojala da je Ben upleten u njeno ubistvo.

Meg i Ben su postali prvi par u seriji, zajedno sa bogatašicom Caitlin Richards i lopovom Coleom Deschanelom. Cole je spavao i sa Caitlin i sa njenom majkom Oliviom, a nije znao da su one majka i kćer. Naposljetku, obje su ostale trudne. Oliviin bezobzirni i hladnokrvni muž Gregory Richards je planirao ukrasti Caitlinino dijete i dati ga Olivii, te reći Caitlin da joj je dijete umrlo, samo kako bi razdvojio svoju kćer od Colea. Caitlin i Olivia su završile u automobilskoj nesreći nakon koje je Caitlin izgubila dijete i u isto vrijeme saznala za Gregoryjev strašni plan, pa se je odlučila glumiti da je još uvijek trudna i onda posvojiti drugo dijete i predstaviti ga kao svojeg.

Burna radnja zar ne?Ostatak vjerujem da ste gledali…Da li bi ste voljeli da vidite ovu seriju ponovo na malim ekranima?

 

Piše: Lejla Brkić Drinić/Merak.ba