Sjajan nastup Gradskog umjetničkog društva “Filigran”


PODIJELI.

Gradsko umjetničko društvo „Filigran“ Zenica, priredilo je svojim sugrađanima veče prepuno  dobre pjesme i vedrog raspoloženja. U programu nazvanom „Folk filigran“, održanom u  petak, 12.1.2. u Restoranu „Salčinović“ u naselju Crkvice, predstavili su svoje prve rezultate rade članovi ovog novoformiranog  društva.

Bio je to cjelovečernji koncert na kome su nastupili po prvi put članovi mladog folklornog ansambla, zatim mpoznati interpretatori sevdalinke iz ovog kraja, te najmlađa generacija izvođača narodne pjesme iz Zenice i Zeničko-dobojskog kantona. Kako je to najavio posebni gost ovog programa, poznati  voditelj Enver Šadinlija – bili su tu čuvari sevdalinke „ omladina od 7 do preko 77 godina“.

Uz orkestar društva „Filigran“ zapjevali su  veterani Omer Kadrić, Šefik Mujezinović, Anđelka Pušić, koja i u 71. godini pjeva kao u prvoj mladosti, te Hajrudin Halač Heli, koji je ovu priliku iskoristio da predstavi svoj novi CD „U inat“, na kome je i pjesma „Zenica, najmiliji grad“

Bili su tu i čuveni svirači – frulaš Sifet Karić i Ivan Kapular sa šargijom, a madu gardu, u kojoj su bili izvođači s tv-festivala ZMBT i  „Prvi glas sevdaha“ pjevača predvodile su 7-godišnja Sumeja Hodžić, zatim Hanah Žerić i Suana Mahmić. Sjajno su predstavili Ajša Zaimović iz Tešnja, Dražen Čolić i Ermin Mandžuka. Posjetioci su pjevali  zajedno s izvođačima programa, pa se orkestru na sceni spontano pridružila i nastavnica muzike Elvedina Bektaš i – odličnom interpretacijom začinila ovu veče.
Posebnim aplauzom nagrađen je prvi javni nastup mladih igrača folklora, koje su uvježbali Azra Halilić i Haris Jašarević.
Svi prisutni su odali priznanje Melihu Karanu i GUD „Filigran“ za izuzetno lijepo druženje, uz koje – eto – vedro ispraćamo staru godinu i poželjeli puno uspjeha u radu ovom društvu, te što skorije mnoge ovakve programe. Poznajući Karana i njegove saradnike, vjerujemo da će se te želje na najljepši način ostvariti.

Više fotografija možete pogledati u priloženom linku

Piše: Enver Šadinlija