Šezdeset i pet ljeta Tehničke škole


PODIJELI.

Učenici, profesori i radnici Tehničke škole u Zenici svečano su obilježili 65. godišnjicu postojanja ove škole. Prvi dio priredbe sastojao se od sportskih susreta. Nakon toga uslijedio je kratak pregled historijata škole i uručenje zahvalnica učenicima za njihov poseban angažman u vannastavnim aktivnostima. Kakva bi to bila svečanost bez pjesme? Članovi muzičke sekcije pjesmom su razgalili dušu publike i pokazali im svoja umijeća. Na  proslavi rođendana Tehničke škole, također smo imali priliku pogledati izvedbu poznate balade “Smrt Omera i Merime”, kao i  segmente iz drame  “Na božijem putu”.

Iako se učenici Tehničke škole bave prvenstveno tehnikom, predstavili su se sa mnogo predivno interpretiranih pjesama i recitatacija u kojima smo, uistinu, vidjeli njihov talenat. Citati vrsnog bosanskohercegovačkog književnika Meše Selimovića čitani su pri završetku priredbe. A kao šlag na kraju torte, priređena je izložba učeničkih radova i posjeta edukativnom centru za savremene tehnologije.

Ovom prilikom svim učenicima i uposlenicima Tehničke škole u Zenici čestitamo 65. rođendan škole, a maturantima želimo mnogo sreće u njihovom daljem školovanju. Kako je to bilo pogledajte u fotogaleriji.

Više fotografija pogledajte u priloženom linku

merak.ba