Seminar neformalne grupe mladih Niko nije kriv


PODIJELI.

Da li smatraš da snaga nije nasilje? Siguran/na si da nasilje nije rješenje? Pohađaš srednju školu? Želiš biti glasnogovornik/portparol mira u svojoj lokalnoj zajednici?

Ako je tvoj odgovor da, onda za tebe imamo rješenje. Neformalna grupa mladih „Niko nije kriv“ organizuje seminar, koji će biti održan 25. i 26. aprila u Sarajevu, na koji se možeš prijaviti i nakon toga biti zagovornik/ca mira.

Šta ti imaš od seminara?

Grupa od četiri mlade osobe spremna je i punom parom priprema edukaciju za tebe i još devet učesnika.

Nakon zanimljive i poučne edukacije kroz radionice, prezentacije, obilazak grada, gledanje kratkih filmova i razgovor o njima, dobićeš certifikat i postaćeš vršnjački edukator potpupno spreman/na da prenese znanje mladima u svojoj zajednici

Takođe, osim edukacije, nudimo ti i mogućnost da upoznaš nove ljude.

Smještaj smo obezbijedili, snosimo troškove hrane i puta, tvoje je samo da spakuješ kofer i pođeš put Sarajeva.

Kako baš ja?

Da, baš ti. Ako želiš promjene u mjestu u kom živiš, ako živiš u Istočnom Novom Sarajevu, Goraždu, Sokocu, Mostaru ili Doboju, na pola si puta da postaneš dio našeg tima. Osim ovih uslova potrebno je da popuniš i pošalješ i aplikaciju koja se nalazi na ovom linku http://form.jotformeu.com/form/50956061543354

Nemoj dugo razmišljati, pošalji aplikaciju već danas jer će ovu priliku dobiti samo 10 mladih ljudi, a rok za slanje prijava je 20. april.

Čekamo tvoju prijavu i nadamo se da se vidimo 25. aprila.