Savjetujemo djevojke: Kako upropastiti vezu!


PODIJELI.

Želite da uživate u savršenoj vezi? Želite savršenog muškarca pored sebe? Žalite se da su takvi izumrli, da je savršena veza samo san! Savršene veze još uvijek postoje, ali u takvu vezu morate i vi da ulažete. Upoznati ste samo sa stvarima koje trebate da radite, znate da trebate da date onoliko koliko uzmete, ali ne znate da postoje stvari koje ne trebate da radite.

Te stvari “jedu” vašu vezu, one pojedu sve što ste dali i uzeli i onda shvatite da vam je veza prazna! I onda naravno niste zadovoljni! Ukoliko želite da upropastite vašu vezu potrebno je:

Svakodnevno zvocati
Ukoliko je danas napravio neku grešku, narednih mjesec dana mu se treba “nabijat” ta greška na nos. Podsjetiti ga koliko puta je pogriješio i gdje. Ne samo ne zaboraviti njegovu grešku, nego svaki put kad se nešto desi- prepirka ili svađa treba mu se napomenuti ta njegova greška od prije, zajedno sa svim ostalim greškama.

Ući u svaku poru njegovog života
Upoznati njegove prijatelje, kolege sa posla ili fakulteta, njegove poznanike i porodicu da bi imala punu kontrolu nad njim i da bi znala u svakom trenutku gdje je i sa kime. Prisvojiti njegovo slobodno vrijeme, svaki put kad znaš da ima slobodnog vremena očekivati da bude sa vama, ukoliko to ne uradi onda se to smatra velikom greškom i tad trebate postupati po navedena prva dva pravila. Svakodnevno narušavati njegovu privatnost: mobitel, facebook i ostale društvene mreže, razgovori sa drugim ljudima- sve to trebate imati pod komtrolom i nema veze što je to narušavanje privatnosti njegovih sagovornika. Tu ćete svaki put uvidjeti kako vas vaš partner ne voli dovoljno, naći ćete razgovore sa drugim djevojkama i tad ćete shvatiti da vas on vara preko facebooka, ili da će to tek da uradi ako nije do sad, shvatit ćete da su njegovi prijatelji kreteni zato što im ne odgovaraju neki vaši postupci. Pitam se zašto je ovaj primjer najduži? Da li je to najveći problem danas?

Planirati njegov dan
Čim se probudite isplanirajte u svojoj glavi sta će on danas da radi, posložite njegove obaveze i odlucite kad će imati vremena za vas i tad zakažite sastanak. Šta on misli o tome i ima li možda nekih drugih obaveza koje vam nije još rekao vas ne treba zanimati.

Zahtijevati objašnjenje nakon svakog njegovog postupka
Ovdje ne treba mnogo objašnjavati, bitno je samo sve ispitati: Zašto je to uradio? Kako se osjeća zbog toga? Gdje je to uradio? S kim? Da li je to njegova ideja i zašto?

Zahtijevati detaljan opis svakog njegovog izlaska iz kuće bez vas

Iako znate gdje je i s kim i znate i te osobe sa kojima se nalazi (stoga znate i šta radi) ipak morate to da čujete od njega. Gdje, šta, kako, zašto, koliko dugo, s kim, zbog čega….

Ukoliko mislite da vam je veza prazna, nepotpuna i monotona razmislite: Da li je do vas?! Poradite na sebi! U vašoj glavi se razvijaju priče ukoliko nemate dovoljno informacija- ispitujete ga, sumnjate u njegovu ljubav, to se sve pretvara u agoniju. A počelo je iz ljubavi (imali ste je) samo je niste znali njegovati. Ukoliko se budete ponašale po gore navedenim pravilima, pazite da ne završite zatvorene u krevetu!

Piše: Naida Omerdić