SAT KODIRANJA


PODIJELI.

Sat kodiranja je najveći edukativno-informatički pokret, pokrenut prije nekoliko godina od američke neprofitne organizacije Code.org, namijenjen sticanju prvih programerskih iskustava. Više od 100 miliona učenika iz preko 180 zemalja učestvovalo je do sada u ovom pokretu. Akcija se održava u sklopu Sedmice kompjuterske edukacije u kojoj mladi širom svijeta pristupaju online tutorijalima. Akcija „Sat kodiranja 2015“ će se održati od 07. do 13. decembra 2015. godine. koju u BiH i ove godine pokreče CPCD iz Sarajeva. 

I ove godine u prostorijama Centar za mlade INPUT će se organizovati niz specijalnih Satova kodiranja. Cilj akcije „Sat kodiranja 2015“ je uključivanje što većeg broja mladih iz BiH u ovaj najveći edukativno-informatički pokret na svijetu. 

Satovi kodiranja u Centru za mlade INPUT će se održavati od 07. do 13. decembra u terminima od 11:00h do 15:00h u prostorijama Centra za mlade INPUT, Mokušnice 10, Zenica.

Pozivamo sve škole koje nemaju mogućnost da održe Sat kodiranja, kao i pojedinačne učenike, razrede, i sve mlade i stare ljubitelje kodiranja da se prijave.

Šta vas očekuje?
U Centru za mlade INPUT vas očekuje prijatna i zabavna atmosfera uz mnoštvo iznenađenja. Naučit ćete osnovne korake programiranja uz popularne tutorijale kao što su Angy Birds, Ratovi zvijezda ili Minecraft. Za najpažljivije i najaktivnije učesnike osigurali smo i slatke nagrade.

Prijaviti se možete klikom na online OBRAZAC.