Šareni pazar


PODIJELI.

6. jula na Trgu Alije Izetbegovića  održan je prvi Šareni Pazar u organizaciji STBiH Mladi na čelu sa predsjednicom STBiH Mladi centralnog odjeljenja BiH, Lanom Bavčić. Šareni Pazar je koncipiran kao jednodnevno događanje s bogatom ponudom vintage i novih dizajnerskih komada odjeće, obuće, nakita, stripova, crteža, umjetnina, ploča i sličnog. Po riječima organizatora, ideja o projektu je nastala još prije godinu dana i uz pomoć HK sindikata radnika Norveške je i realizovana. Organizatori su zadovoljni odzivom, kako izlagača tako i samih Zeničana, odziv je zaista bio dobar.

Izlagači su dolazili iz Zenice, Banja luke, Sarajeva, Tuzle, Bihaća, te mnogih drugih bh gradova. Predstavljali su svoja dijela ručne izrade u oblicima nakita, torbi, slika kao i posuda i odjeće. Odziv građana je bio i više nego dobar. Zeničani su iskoristili lijepo popodnevno vrijeme za ugodnu šetnju i obilazak, koji po njihovim riječima predstavlja pravo osvježenje u Zenici i da takvi događaji trebaju biti češće u Zenici.

I sami izlagači su zadovoljni kako organizacijom Šarenog Pazara, tako i odzivom građana, jer kako kažu time su stekli nove kontakte, razmjenjivali ideje i jednostavno se dobro zabavili i oni se nadaju da će Šareni Pazar biti održan i slijedeće godine. Udruženje roditelja osoba sa posebnim potrebama “Zvijezda” Zenica također su imali svoje predstavnike na Šarenom Pazaru i kažu da je ovo dosada jedan od najboljih organizovanih događaja u Zenici i nadaju da će biti još ovakih projekata.

Piše: L.Š. & N.M.