Sa ovih deset koraka do uspješno provedenog dana


PODIJELI.

1. Jedi pametno. – Hrana je gorivo za tvoj organizam.

2. Vježbanje. – U svakom danu je bitno da odvojiš pola sata minimalno za vježbanje. Šetnja je super stvar. Dovedi sebe u idealnu kondiciju. Tijelo će ti biti zahvalno.

3. Mentalna stimulacija  – Čitaj, istražuj, nauči nešto novo, iznenadi se novim, korisnim informacijama.

4. Duhovni i umjetnički poticaj  – Ako tokom cijelog dana mozgaš na poslu, bitno je da imaš hobi i suprotnu aktivnost. Hobi koji je povezan sa bilo kojim umjetničkim, kreativnim i duhovnim zalaganjem.

5. Meditacija – Odvoji vrijeme za sebe. Ne moraš čak ni stvarno da meditiraš. Bitno je da budeš nasamo sa svojim mislima i da ih središ. Osjećat ćeš se odlično.

6. Dnevnik – Vodi osobni dnevnik. Radi na sebi. Piši. Sve što zapišeš rasteretit će te. Sve što je lijepo dat će ti snagu kada budeš pročitao kasnije.

7. Učini nekome uslugu – Uvijek nađi priliku za dobra djela. Na ruci koja poklanja ružu, uvijek ostane malo njenog mirisa.

8. Napravi pauzu – Sjedi, odmori, nasmij se, raščisti misli, resetiraj se.

9. Časti sebe nečim – Šopingom, knjigom, čokoladom, ručkom, bombonama. Čime god, pokaži sebi da ti je stalo do tebe.

10. Čestitaj sebi i budi zahvalan na tome što si sve postigao u toku ovog divnog dana, koji se više nikada neće ponoviti.

I ne zaboravi – što više spavaš, više će ti se spavati. Što više učiš, više će ti se učiti. Što više radiš, više ćeš sreće imati.

pozitivne.info/merak.ba