Ryan Gosling na velikim i malim ekranima


PODIJELI.

Jedan od nevjerovatno talentiranih, zgodnih, šarmirajućih likova na filmskim ekranima, zbog kojih nam srca ubrzano kucaju, a ruke se znoje je niko drugi do mister Ryan Gosling. Sa visinom od 1.84m, zanosnim plavim očima, stomačnim mišićima kao da su saliveni u nekom kalupu, ovaj 32 – godišnji  neženja je ukrao mnoga srca diljem svijeta.

Za sve njegove zaljubljenike i ljubitelje njegove glume preporučujemo sljedeće filmove:

1.

1. The notebook – priča o ljubavi koja se nikada ne predaje i nema zaborava. Dirljiv ljubić koji je doveo do suza i mnoge pripadnike jačeg spola. Jednostavno ne možete ostati ravnodušni na požrtvovanost i vjeru koju jedan muškarac može imati za jednu ženu.

2.

2.Crazy, Stupid, Love – film koji nam u potpunosti pruža priliku da vidimo Goslinga u njegovoj punoj ljepoti. Šarmer Jacob Palmer ( Ryan Gosling) u baru susreće bijednika koji očajava jer se nalazi na pragu konačnice braka. Kao veliki poznavalac dama, Jacob preuzima izazov i odlučuje dovesti tog očajnika u stanje poželjno svim ženama. U međuvremenu, i sam susreće nevjerovatnu mladu djevojku za koju njegova pravila ne važe.

3.

3. Gangster Squad – film visokog kvaliteta i konstantnog uzbuđenja. U ovom filmu Ryan ima priliku da surađujesa najvećim filmskim imenima poput: Sean Penna i Holt McCallany, kao i sa svojom partnericom iz filma Crazy, Stupid, Love, Emmom Stone.

4.

4. All Good Things – je film rađen prema istinitom događaju. Gosling utjelovljuje počinitelja jednog od nerasvjetljenih slučajeva nestanka i ubistva u New Yorku. Bez obzira na njegovu privlačnost, teško je ne zadrhtati gledajući ovaj film. Ova spektakularna drama/triler/krimić će vam lediti krv u žilama.

5.

5. Blue Valentine – drama koja posjeduje svoju težinu. Dinamika filma je ipak mirnija, za razliku od njegovih ostalih filmova. Film govori o bračnom paru koji ima razne poteškoće, počevši od samog starta kada Dean (Ryan Gosling) prihvata svoju trudnu djevojku Cindy (Michelle Williams) i odlučuje prihvatiti to nerođeno dijete kao svoje sopstveno.

Piše: L.Č.