Rundek Cargo Trio otvara koncertnu sezonu u BNP Zenica


PODIJELI.

‘Mostovi’, Rundek Cargo Trio i muzička čarolija pod zvijezdama Bosanskohercegovačka koncertna promocija dugo očekivanog albuma ‘Mostovi’ Rundek Cargo Tria podrazumijevaće sve ono što je i centralna poruka albuma-istinsko povezivanje među ljudima. Blagosloveni talentom, dječijom zaigranošću i telepatskim prepoznavanjem umjetničkih stremljenja kako ih kritičari s razlogom definišu, ovaj dobro uigrani i već legendarni trojac novu bosanskohercegovačku muzičku priču sa aktivističkim predznakom nakon Mostara, Sarajeva i Travnika nastaviće u Zenici gdje će Bosanskom narodnom pozorištu otvoriti 66. koncertnu sezonu BNP-a 26. septembra u 20.30 a cijena ulaznice je 20 KM.

Promotivne aktivnosti turneje usmjerene su ka afirmaciji i podršci zapostavljenih institucija kulture od državnog značaja, a svi koncerti biće realizovani u saradnji sa bh. kulturnim institucijama u namjeri da se još jednom podcrta kako one pripadaju građanima i građankama te kako su predviđene za predstavljanje umjetničkih programa, a ne njihovo zatvaranje. . Bosanskohercegovačka turneja Rundek Cargo Tria nije samo prilika da se vjerni poštovaoci jedinstvenog zvuka ponovo sretnu sa ovim netipičnim muzičarima već i mogućnost da zajednički kreiramo bolje društvo. Nakon što se pokriju produkcijski troškovi, prihod ostvaren prodajom ulaznica biće usmjeren projektu ‘Muzička soba’ Doma za nezbrinutu djecu Bjelave kom, uprkos sjajnim rezultatima mladih generacija ranjivih kategorija BH. društva, izostaje institucionalna podrška.

Uskoro nam stižu informacije o prodajnim mjestima ulaznica. Organizatori su odlučili da, iako najavljeni prostori omogućavaju veliki kapacitet i brojnost publike, ipak kreiraju i sačuvaju intimnost i bliskost koju Rundek Cargo Trio sa publikom želi i dalje njegovati te ce svi koncerti imati ograničen broj ulaznica uz jedinstven komfor i atmosferu.

Merak.ba
worldeventer