RK ČELIK: Spremi za novu sezonu! (FOTO)


PODIJELI.

Generacije mladih rukometaša stastale su se prije par godina i učili prve korake od najboljih.
Sastali su se radi druženja ali kasnije su postali pravi profesionalni omladinski tim.
Kako kažu treneri, oni to rade dobrovoljno, bez ikakvih novčanih sredstava.
Treneri RK Čelik su: Seldin Rizvanović i Delić Saćir, oni su okupili mlade kadete koje pripremaju za prvi tim. Odziv mladih je velik . Rukomet, a inače bilo koji sport moraš voljeti i disciplinovan biti da bi se doslo do rezultata , a ovi momci to žele i hoće.

…“U Zenici je rukomet, ali i sportsko druženje u cjelini, nešto mnogo više. To je način razmišljanja, način proslave uspjeha i poraza, način života u kojem smo odgojeni ili odgajamo buduće generacije sportaša. To je središte trajnog okupljanja velikog broja mladih i djece koja kroz sport uče o timskom radu i povjerenju, prijateljstvu, odgovornosti, inicijativi, radu i redu. Postići dobar rezultat i pobijediti je uvijek uspjeh. Ali, još je veći uspjeh postići trajnost.“

Inače, u posljednjoj godini ex Jugoslavije RK Čelik takmičio se u II Ligi, a sa prestankom rata, neprekidno se takmičio u prvim ligama BiH, Međutim, konsolidacijom igračkog pogona i Uprave kluba, posljednjih pet godina bilježi se konstantan napredak, a najbolji rezultati su ostvareni u 2009. godini.
Nada ipak ostaje u podmlatku /kadetima RK Čelik i efikasnom radu i treniranju ,te rezultati ne bi trebali izostati.

Posjetili smo ih na jednom od treninga i zabilježili pravu sportsku atmosferu.
Kako je nama bilo pogledajte u fotogaleriji.

Merak.ba