RC CPCD organizovao dvodnevnu edukaciju pod nazivom „RC on Tour: Putujuća projektna škola“


PODIJELI.
Resursni centar CPCD, u saradnji sa Opštinom Travnik, organizovao je dvodnevnu edukaciju namijenjenu predstavnicima organizacija civilnog društva (OCD) pod nazivom „RC on Tour: Putujuća projektna škola“. Putujuća škola će se realizovati u narednom periodu u još 2. grada tj. u  Banja Luci i Tuzli.

Osnovni ciljevi projektne škole su da se unaprijedi održivost rada lokalnih organizacija civilnog društva i ojačaju njihovi kapaciteti kroz dva modula i to „Namicanje sredstava“ i „Pisanje prijedloga projekata“.

Prvi modul „Namicanje sredstava“ vodio je g. Goran Bubalo koji je organizacije upoznao sa mnogobrojnim izvorima finansiranja za realizaciju njihovih ideja.

Drugi modul „Pisanje prijedloga projekata“ su vodile trenerice Resursnog centra CPCD-a, Aida Musa i Dragana Grbić-Hasibović koje su kroz višegodišnje iskustvo u CPCD-u radile na dodjeli grantova i procjeni projekata. Kroz ovaj modul predstavnici OCD-a su dobili korisne informacije o procesu izrade projektnog prijedloga kao i o najčešćim greškama koje aplikanti prave. Kroz mnoge praktične vježbe i grupni rad učesnici su na konkretnim primjerima stekli primjenjiva znanja o tome kako identificirati ključni problem/potrebu i na osnovu toga napisati dobar projektni prijedlog.

Više fotografija pogledajte u priloženom linku

merak.ba