REaktiv realizovao projekat BiH Cap


PODIJELI.

Bosnia i Herzegovina Cap Project, u javnosti više poznat kao „Svaki čep stavi u džep“ će uskoro biti završen, i to sa pozitivnim ishodom, unatoč svim preprekama sa kojima je bilo suočeno Omladinsko udruženje REaktiv iz Zenice, koje je bilo nosilac ovog projekta za BiH.
Naime partnerska organizacije Green Club iz Turske je u posljednjim trenucima prekinula saradnju i implementaciju samog projekta, a članovi REaktiva nisu dobijali nikakav odgovor niti objašnjenje, te su bili prepušteni sami sebi.
Međutim tu se nisu zaustavili, te su održali svoju riječ i uspjeli pronaći alternativno rješenje, kako bi ipak dobili kolica i uručili ih onima kojima su najpotrebnija. Sve su to uspjeli ostvariti u saradnji s fondacijom Pomozi.ba, koja je omogućila da se obezbijedi šest invalidskih kolica. Ta kolica će biti dostavljena na adrese onih kojima su najpotrebnija, odnosno porodicama i institucijama koji su prikupljali čepove.
„Zaista moram istaći kako nije bilo jednostavno pronaći rješenje kada samo ostali bez odgovora Green Club-a, ali smo jasno znali svoj cilj i nismo odustajali. Još jednom iskazujem veliku zahvalnost fondaciji Pomozi, ali i svim ljudima koji su učestvovali u projektu.“, kazao je Mustafa Bišić koordinator projekta.
A kako ne bi skupljanje čepova bilo uzalud, isti će biti poslani na reciklažu, te će time priroda i naša okolina biti spašena od bacanja nekoliko tona čepova.
Aldin Alić, predsjednik OU REaktiv je dodao: „Mene najviše raduje što smo sačuvali našu okolinu za preko 2 t potencijalnog otpada, te što ćemo pomoći ljudima, kojima je pomoć najpotrebnija.“

Ova priča zaista ima sretan kraj.

Press Reaktiv