Razonoda za sve


PODIJELI.

Svakog dana jurimo na posao, u školu, na fakultet… no, nekad nam treba predah od svih tih obaveza, treba nam nešto što će nas odvući od stvarnosti u neki sasvim drugačiji svijet, barem na kratko. Ti drugi svjetovi koji mogu da nam poprave dan, a o čemu ću vas i bolje upoznati, su neke od omiljenih mi serija. Nisu to klasične sapunice u kojima se ne zna ko je kome otac, već serije koje će vas zabaviti i uljepšati vam svakodnevnicu.

Kao veliki ljubitelj dobrih serija koje mogu da me nasmiju do suza ili da me natjeraju na duboka razmišljanja, preporučujem vam:

1. The Big Bang Theory – humorističnu seriju koja prati živote četiri prijatelja, ekscentrične fizičare, inteligentne, socijalne čudake i jednu manje inteligentnu plavušu koja dane provodi negdje između maštanja o glumačkoj karijeri i posluživanja hrane u obližnjem restoranu.

Slika 1
2.Malcolm in the Middle – također humoristična serija, iako malo starija, ali je urnebesno smiješna. Priča prati život višečlane porodice koja ne funkcionira po “normalnim” principima, ali zato niko ne može poreći da nije stvarna. “Malcolm u sredini” je priča o porodici srednje klase – Malcolmu koji je srednje dijete, njegova tri brata, te roditeljima koji pokušavaju zadržati zdrav razum dok dječaci ne postanu punoljetni. Međutim, dječaci se trude svaki dan maksimalno iskoristiti kako bi upali u nepriliku.

Slika 2
3.Game of Thrones –  hit serija koja je za vrlo kratko vrijeme naišla na veliko oduševljenje gledalaca.  Serija  se bazira na priči o 7 kraljevstva koja se međusobno bore za prevlast, a radnja je tako kompleksna da vas tjera da pratite ko je bolji i jači. I baš kad pomislite da je glavni junak serije blizu pobjede, desi se nešto neočekivano…pogledajte šta…

GOT4.Lie to Me – Još jedna vrhunska serija. Potpuno originalna priča o doktoru Cal Lightman  koji je prgav, stalno namrgođen, a kao takav, uvijek je u akciji. Svima oko sebe diže kosu na glavi, a opet plemenit, najbrižniji otac i neodoljivo šarmantan. Njegova specijalnost je da otkrije laž. To uspijeva pomoću pokreta mišića lica, govora osobe i drugih tjelesnih ekspresija. Pojavljuje se mnogo likova, priče su različite i interesantne. Serija mi se svidjela zbog ideje da možete nepogrešivo odrediti laž pažljivim analiziranjem određenih faktora.

Slika 4

Ono što je bitno napomenuti je da serija treba da vam bude samo razonoda, ali ne i glavna sporedna stvar u životu.

Piše: E.H.