Radionica Liderstvo i komunikacija


PODIJELI.

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici je u četvrtak, 02.04.2015. godine sa početkom u 12:00 sati održana jednodnevna radionica„Liderstvo i komunikacija“ u organizaciji Konrad Adenauer Fondacije i Ekonomskog fakulteta u Zenici. Radionicu je vodila Amna Popovac.

Veliki broj prisutnih studenata imao je priliku naučiti o tehnikama uspješnog javnog nastupa, značaju verbalne i neverbalne komunikacije te kako ostvariti dobar kontakt sa medijima i širom javnosti.

Da bi uspješnim osobama omogućili da postanu još uspješnije kroz javne i medijske nastupe i time otvorili vrata budućim uspješnim generacijama, kroz jednodnevni trening i praktičan rad studentisu dobili korisne informacije o tome: kako se pripremiti za javni, TV ili neki drugi medijski nastup; kako dominirati tokom intervjua i ne dozvoliti manipulaciju vašim izjavama; te kako odaslati pozitivne i ispravne verbalne i neverbalne poruke.

Organizacija treninga„Liderstvo i komunikacija“ je još jedan pozitivan primjer dodatne, neformalne edukacije u procesu formalnog učenja na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici,u cilju razvoja i unapređenja kapaciteta svojih studenata.