Radionica – kako aplicirati za stipendiju EF Alpbach 2014


PODIJELI.

Poziv za prijave na program stipendiranja za odlazak na European Forum Alpbach 2014, koji se održava u periodu 13.8. – 29.8.2014. godine na temu “At the Crossroads”, otvoren je do 2. aprila 2014. godine.

Evropski Forum Alpbach (EFA) 2014 održat će se u periodu 13- 29. augusta u Austriji na temu “At the Crossroads“.

Evropski Forum Alpbach jedna je od najuglednijih evropskih interdisciplinarnih konferencija koja okuplja Nobelovce, profesore, eksperte, političare, kao i mlade ljude kroz program stipendiranja. Održava se svakog augusta u idiličnom tirolskom selu Alpbach (Austrija), još od davne 1945. godine.

Formalna struktura EFA obuhvata tri velike cjeline: Seminar Week (sedmicu intenzivnih kurseva/seminara sa najaktuelnijim temama), Ljetnu školu evropskih integracija, te višednevne simpozijume iz raznih oblasti (ekonomija, zdravstvo, tehnologija itd.).

Na program stipendiranja za EFA mogu se prijaviti svi studenti i mladi do 30 godina starosti. Stipendije pokrivaju troškove učešća u potpunosti, a postoji mogućnost i prijave za nadoknadu troškova smještaja sa doručkom i troškova džeparca.

Inicijativna grupa Alpbach u Sarajevu (IGAS) pridruženi je član Evropskog Foruma Alpbach i predstavlja Forum mladima u Bosni i Hercegovini, te osigurava dodatne stipendije za BH učesnike.

Kao i prethodnih godina, članovi IGAS-a će održati radionice „Kako aplicirati za stipendiju na EFA“, na kojima će biti predstavljen program Evropskog Foruma Alpbach 2014 i mogućnosti stipendiranja za mlade iz BiH, te dati korisne savjete kako sastaviti što bolju aplikaciju za stipendiju.

Prva radionica će biti održana 11.3.2014. godine u 18 sati u prostorijama “Munja Inkubator društvenih inovacija” (Ferhadija 28).