Prvi put u Zenici profesionalna hidžama


PODIJELI.

Inače, ljudsko tijelo neprestano proizvodi crvena krvna zrnca usljed čega dolazi do njihovog povečavanja i upravo hidžama radi na postizanju ravnoteže u krvi,odnosno izbacivanju nepoželjne krvi iz ljudskog tijela.

“Zaista je hidžama najidealniji (lijek) kojim se liječite.“ (Buhari);“Zaista je hidžama najbolje sa čime ste se liječili, ili (hidžama) je (jedan) od vaših najidealnijih lijekova.“ (Muslim).

Koristi hidžame su mnogobrojne, a savremena medicina je potvrdila da hidžama (cupping) predstavlja svojevrsni periodični proces pregleda krvi, a što dovodi do aktiviranja ćelija i uklanjanja nakupljenih toksina.
Najbolji primjer navedenog predstavlja već dobro poznata Londonska klinika za cupping (hidžamu) koja svoje stažiste mahom obučava i na Londonskim klinikama konvencionalne medicine.

Ovaj nadasve korisni sunnet sve više počinje uzimati maha i na našim prostorima pa se tako i jedan naš sugrađanin, inače, zdravstveni radnik, odučio pored konvencionalne baviti i učiti hidžamom kao oblikom alternativne medicine. Ukazano povjerenje opravdao je već velikom broju kako cijenjenih i nama poznatih sportista, koji se cuppingu podvrgavaju s ciljem, njima prijeko potrebne, detoksikacije cjelokupnog organizma, a tako i “običnih” ljudi koji se ovom tretmanu podvrgavaju tragom sunneta ili traženja olakšanja zbog postojanja određenih zdravstvenih smetnji i tegoba.
Njegov rad isključivo po principima asepse i antisepse, a kako bi otklonio i najmanji rizik bilo koje nuspojeve, ono je što opravdava kvalitet rada kojem teži, a sudeći i po zadovoljstvu onih koji su se podvrgnuli tretmanu, i uspijeva.
Svakako, preporuka svima koji su željeli da se podvrgnu tretmanima hidžame, a do sada nisu imali priliku.
Sve informacije možete potražitit na broj telefona: 060 38 91 744 ili se javiti u putem privatne poruke profila na linku Hidžama za Muškarce