Promovisano 630 diplomanata i 58 magistara.


PODIJELI.

Danas su u Zenici promovisani studenti završenici prvog i drugog ciklusa studija na fakultetima Univerziteta u Zenici. Promovisano je ukupno 688 studenata, od čega 630 dodiplomaca te 58 magistara.
Ovo je šesta zajednička promocija studenata.

Današnjoj svečanoj promociji u zeničkoj Areni prisustvovalo je blizu 3.000 osoba, nastavnog i nenastavngo osoblja Univerziteta u Zenici, članova porodica kao i brojne osobe iz političkog, javnog i društvenog života.
Prisutnima se na početku svečane promocije obratio rektor Univerziteta u Zenici, prof. dr Dževad Zečić, a nakon njega i premijer Zeničko-dobojskog kantona, Munib Husejnagić.

Nakon obraćanja zvanica, upriličene su podjele diploma te nagrada za najbolje studente.
Nagrade koje se uručuju su Povelja rektora i Povelja dekana. Povelju rektora dobija najbolji student koji je završio svoje školovanje u roku sa najmanjom prosječnom ocjenom 9, a nagradu su dobile studentice prvog i drugog ciklusa studija, Lejla Zilić, diplomirana studentica prvog ciklusa obrazovanja na Pravnom fakultetu sa prosjekom ocjena 9,86 te Slobodanka Omerović, studentica drugog ciklusa studija njemačkog jezika i književnosti sa prosjekom ocjena 10.
Nagradu Povelja dekana dobilo je ukupno 30 studenata i studentica, odnosno, 25 studentica, te pet studenata sa svih fakulteta.

Svršenik prvog ciklusa obrazovanja na Odsjeku njemačkog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zenici, Slaven Brnjaković, rekao je kako je presretan jer ih je 33 završilo na ovom odsjeku, te da su se neki već uspjeli zaposliti.

Nakon polaganja zakletve, studenti su, po običaju uvriježenom u čitavom svijetu bacili svoje kape u zrak i na taj način proslavili završetak svog obrazovanja, nakon čega je uslijedilo i čestitanje od strane drugih kolega te članova porodica.

Univerzitet u Zenici osnovan je 2000. godine, a u njegovom sastavu se nalazi osam fakulteta, a na Univerzitetu u Zenici studira blizu 6.000 studenata.

U prilogu pogedajte fotogaleriju