Promocija knjige “Bosanski jezik: komunikacijski priručnik za strance sa zadacima i vježbama”


PODIJELI.

Dana 26. marta u Općoj biblioteci u Zenici održana je promocija knjige Bosanski jezik – komunikacijski priručnik za strance sa zadacima i vježbama, autorica Minele Kerla i Nermine Alihodžić – Usejnovski. Prema riječima autorica, priručnik ja namijenjen strancima koji se susreću sa bosanskim jezikom, ali isto tako može koristiti i nastavnicima razredne nastave.
Knjiga predstavlja veliku olakšicu za sve strance koji muku muče sa učenjem bosanskog jezika.
Stranci će imati priliku da saznaju nešto i o bosanskoj kulturi koja se provlači kroz 17 zanimljivih lekcija odnosno priča o upoznavanju, restoranu, hotelu, aerodromu…
Po mišljenju autorice Kerla, strancu je potrebno od tri do četiri sedmice da ovlada osnovama bosanskog jezika uz korištenje ovog priručnika.
Na kraju knjige se nalaze obrasci o samovrednovanju kako bi svaki polaznik ocijenio vlastiti izgovor bosanskih afrikata od jedan do deset.
Na promociji knjige su bili i predstavnici Udruženja lektora i komunikologa u BiH, a čije su članice ujedno i autorice Minela Kerla i Nermina Alihodžić-Usejnovski.
Sam dizajn knjige je osmišljen u skladu sa tematikom iste, a kahva koja je na koricama predstavlja mjesto začetka same ideje o pisanju knjige.
ULK BiH ima u planu realizovati dosta zanimljivih projekata o čemu ćemo vas blagovremeno obaviještavati.
Knjigu možete kupiti u Udruženju lektora i komunikologa u BiH po cijeni od 10 KM.

Na promociji su prisustvovali:
Admir Ćerim, mr.sci.edukacijskih nauka,
Dženana Memišević, predsjednica ULK,
Lejla Šesto, predsjednica skupština ULK,
Minela Kerla, autorica i
Nermina Alihodžić – Usejnovski, autorica

 Piše: E.S.