Promocija filma “Seedfolks” u Žepču


PODIJELI.

Tolerancija kroz učenje engleskog jezik je naziv projekta koji implementira Američko vijeće, a podržan je od strane Američke ambasade u Sarajevu. Korisnici projekta su učenici Srednje mješovite škole „Žepče„ zajedno sa svojim profesorima. Kao jedan od rezultata ovog projekta bio je kratki film koji nastao kao produkt kampovanja učenika na Ilidži.

U filmu koji je sniman po knjizi „Seedfolks“  Paula Fleischmana učestvuju učenici, te kroz različite primjere prikazuju toleranciju u društvu. Film je promovisan 29. marta u Domu kulture u Žepču uz prisustvo predstavnika općine, učenika, njihovih roditelja, profesora i građana Žepča. Koordinatorica projekta Alma Pirić i predavačica Almira Malićbegović su zahvalile svim učenicima, njihovim roditeljima kao i osoblju Srednje mješovite škole „Žepče“ na učešću u ovom projektu. Na promociji fima su prisustvovali načelnik općine Mato Zovko, direktor škole Zijad Maličbegović i njegov pomoćnik prof. Ivica Penić.

Učenici su sretni što su bili dio ovog programa, a bitno je napomenuti da se program nastavlja kao „Access Microscholarship Program“ te se otvara mogućnost učešća i drugih učenika.

Piše: E.S.