Projekat NVO 3P “Uredimo dom po svom”


PODIJELI.

U okviru dvogodišnjeg programa “All Inclusive” kojeg vodi Fondacija Mozaik u saradnji sa Austrijskom razvojnom agencijom  i Light for the World kojem je konkurisalo 103 organizacije iz cijele BiH. NVO 3P je imala tu čast da bude izabrana na osnovu aplikacije i projekta “Uredimo dom po svom”   među 18  organizacija da implementiraju svoje projekte. Nakon toga Fondacija Mozaik je izvršila testiranje po EMI metodologiji i prezentaciju samih udruženja i projekata, nakon čega su izabrali 10 organizacija među kojima je i NVO 3p koja je jedina sa područja Općine Zenica.Na današnjoj press konferenciji NVO 3p istiće da je vrijednost projekta 13 000 KM i podjeljen je na dva granta. Jedan od kriterija Fondacije Mozaik je da se i sama zajednica mora uključiti i podržati sam projekat. Realizacija prvog dijela projekta je počela 15.12.2013. i traje do 15.04.2014.

U okviru projekta “Uredimo dom po svom” NVO 3p  će obnoviti dva društvena doma u MZ “Babino” i MZ “Lokvine” opremiti ih adekvatnom opremom i pomagalima, te organizovati razne radionice i kreativne aktivnosti.
NVO 3p osim ovog projekta  organzuje i “Studenstko veće” (edukativno-nagradno-zabavnog karaktera) koje će se održati   26. decembra . Planirano je da prvi dio većeri bude edukativnog karaktera na temu “Upornost  i strpljenje, ključ uspjeha”, drugi dio većeri dodjela nagrada za najupornijeg i najboljeg studenta i studneticu. Treći dio većeri je zabavnog karatkera. Pored ovih aktivnosti NVO 3P planira i prednovogodišnje aktivnosti: skupljanje i podjela poljoprivrednih proizvoda za narodnu kuhinju, obilazak starih lica u ruralnim djelovima Općine i podjela paketića socijalno ugroženoj djeci.

U nastavku  pogledajte fotogaleriju

Piše: A.S.