Proglašeni dobitnici nagrade DOBRO za filantropiju!


PODIJELI.

U prelijepom ambijentu sarajevske Vijećnice, u okruženju dobrih ljudi, večeras su proglašeni dobitnici nagrade DOBRO za filantropiju i to u šest kategorija. Dobitnici nagrade u oblasti korporativne filantropije su:

Kategorija velikih kompanija: Prevent BH d.o.o.
Kategorija srednjih kompanija: VGT osiguranje d.d.
Kategorija malih kompanija: Elcom d.o.o.

Prvi put nagrađene su  i osobe koje brinu o svojim zajednicama i koje kroz razvoj filantropije doprinose dugoročnom razvoju naše zemlje. Dobitnik nagrade u oblasti individualne filantropije je gospodin Munir Pašagić.

Organizatori istiću potaknuti izuzetnom solidarnošću iskazanom tokom nezapamćenih poplava u maju 2014. godine, odlučiči si   se zahvaliti kompanijama za njihov doprinos oporavku od poplava. Specijalno priznanje za pomoć poplavljenim područjima dobila je kompanija BH Telecom d.d.
Drugo specijalno priznanje je dodijeljeno naj mladom filantropu ili filantropistici, a prema ocjeni Komisije za odabir najviše brige o društvu pokazao je gospodin Adi Salčinović iz Zenice.

Ove večeri se slavilo DOBRO i filantropija, organizatori Fondacija Mozaik i Agencija Mašta su se zahvalili  svim dobrim ljudima i kompanijama za sve što čine za dobrobit društva. Zahvalnice za filantropska djelovanja uručena su  21-oj osobi i 16 kompanija, koje su bile u užem izboru za nagradu DOBRO za filantropiju.
U prilogu pogledajte fotogaleriju: